De mooiste wandelboeken over Nederland

In Nederland is het schitterend wandelen. Er zijn tal van mooi wandelroutes in elke provincie van ons land. Van dagtochten tot meerdaagse wandelroutes, ons land heeft veel te bieden. Deze wandelroutes zijn vastgelegd in tal van wandelboeken. De mooiste wandelboeken over Nederland hebben wij voor jou op een rij gezet. 

Van wandelen met je hond tot het ontdekken van de mooiste gebieden van Nederland, alles komt voorbij. Deze wandelboeken zijn allemaal uniek en laten je Nederland op hun eigen manier zien. Natuurlijk overlappen regio’s en gebieden in de boeken, maar doordat ze allemaal zo uniek zijn geschreven, ontdek je elke regio en elk gebied weer opnieuw. Laat je inspireren met deze wandelboeken over Nederland!

De mooiste wandelboeken over Nederland

Wandelgids Nederland van de ANWB

Misschien wel het bekendste en meest complete wandelboek over Nederland. In de Wandelgids Nederland staan de meest uiteenlopende wandelingen door het Nederlandse landschap. Van dagwandelingen tot meerdaagse tochten en van wandelingen voor het hele gezin tot wandelingen voor de ervaren wandelaar. De Wandelgids Nederland is gemaakt door de ANWB en bevat 52 schitterende routes door heel Nederland. Elke wandelaar zou dit boek in de kast moeten hebben staan!

Wandellust

Wandellust is geschreven door lifestyleblogger Cynthia Schultz, ook bekend van Structuurjunkie. In Wandellust neemt Cynthia je mee langs de mooiste gebieden van Nederland. Het boek is perfect voor op de salontafel, het biedt ontzettend veel inspiratie van de mooiste wandelplekken in Nederland.

Anders dan veel andere wandelboeken gaat dit boek niet direct over wandelroutes. Er komen geen routes in terug. Het is puur een boek met schitterende plekken om te wandelen, maar hoe je wandelt en welke routes je neemt, is helemaal aan jou. Wel krijg je een goed beeld over de historie van de plek, wat je kan verwachten, goede parkeerplek en natuurlijk waar je lekker wat kan eten en drinken in de buurt. Daarnaast krijg je ook nog tal van tips om het maximale uit elk gebied te halen.

De mooiste vlinder- & vogelwandelingen van Nederland

Met het boek ‘De mooiste vlinder- & vogelwandelingen van Nederland’ ga je echt op ontdekkingstocht in eigen land. Tijdens een wandeling hoef je jezelf nooit meer af te vragen wat er toch langs kwam vliegen of fladderen. In dit boek worden veel en minder voorkomende vogels en vlinders afgewisseld met prachtige wandelingen langs unieke, Nederlandse wandelgebieden. Met dit boek ontdek je zangvogels, weidevogels, witjes & blauwtjes, uilen en andere roofvogels.

De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Je zou het misschien niet direct zeggen bij Nederland, maar ook hier worden schitterende wijnen gemaakt. Het boek ‘De mooiste wijnwandelingen in Nederland’ is geschreven door Wanda Catsman en Mariëlla Beukers, respectievelijk een wijnschrijfster en wandelblogger. Oftewel, het beste van twee werelden. In dit boek word je meegenomen langs de mooiste wijnstreken van Nederland en kom je alles te weten over druivenrassen en de mooiste Nederlandse wijnen die hier worden gemaakt. Je raadt het al, dit boek brengt je langs heerlijke terrassen waar je na een prachtige wandeling lekker kan genieten van een mooie wijn.

Wandelen met je hond

Niets mooiers dan een heerlijke tocht met je hond. Het boek ‘Wandelen met je hond’ is één van de weinige wandelboeken over Nederland waarbij er ook aandacht is voor de trouwe viervoeter. Het boek is geschreven door de ANWB. In het boek word je, logischerwijs, langs prachtige routes voor jou en je hond genomen. In totaal staan er 30 wandelingen in dit wandelboek. Stuk voor stuk losloopgebieden waar je hond volledig z’n gang kan gaan. Van het strand tot bosgebieden, alles komt voorbij in dit unieke boek.