1. Home
  2. Europa
  3. Oostenrijk

Wandelvakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is één van de favoriete wandellanden van niet alleen ons, maar Nederlanders in het algemeen. Het land is bijna volledig vormgegeven door de Alpen. Dit levert een uniek landschap op met schitterende bergtoppen, diepblauwe bergmeren en groene weides. Toch zitten er zeker verschillen per regio in hoe het landschap eruit ziet. Dit maakt Oostenrijk zo bijzonder.

Of je nu een ervaren, doorgewinterde wandelaar bent of een beginnende, nog onervaren wandelaar, Oostenrijk heeft voor iedereen geschikte wandelroutes. Stuk voor stuk door fascinerende en indrukwekkende landschappen. Een wandelvakantie in Oostenrijk is dan ook altijd een goed idee. Wij geven je tips en inspiratie voor de mooiste wandelvakanties!

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Oostenrijk

Wandelvakanties naar Oostenrijk worden door allerlei reisaanbieders aangeboden. Wij hebben ze voor je uitgezocht en een aantal van de mooiste om op een rij gezet. Een variërend aanbod qua regio’s en moeilijkheidsgraad. Laat je erdoor inspireren of boek direct de reis bij de betreffende aanbieder!

Aanbieders van wandelvakanties naar Oostenrijk

Natuurlijk wil je met een prettig en veilig gevoel op vakantie gaan. Wij snappen dat maar al te goed. Er zijn behoorlijk veel aanbieders die een natuur- of wandelvakantie aanbieden naar Oostenrijk en daardoor kan het zijn dat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet.

De aanbieders van een wandelvakantie naar Oostenrijk zijn er in allerlei soorten en maten. Specialisten en meer generieke aanbieders. Wij hebben ze allemaal voor je uitgezocht en op een rij gezet. Hierbij hebben we niet alleen onze eigen ervaringen meegenomen, maar ook die van tal van andere wandelaars. Boek je wandelvakantie via één van deze aanbieders en je weet zeker dat je een betrouwbare organisatie hebt!

Wandelen in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk is adembenemend. Een understatement bijna, want deze regio is zeer uniek. Samen met Zwitserland is Oostenrijk het hart van de Alpen en dat zie je overal terug. De uitgestrekte, groene Alpenweides zijn enorm indrukwekkend, maar dat niet alleen. De imponerende bergtoppen bieden een schitterend uitzicht. Bijna alsof je in een ansichtkaart wandelt.

Oostenrijk kent een aantal populaire regio’s die nogal van elkaar kunnen verschillen. Niet alleen qua hoogte, maar ook in cultuur. Wij raden je dan ook zeker aan om vaker terug te gaan naar Oostenrijk, omdat je het land elke keer weer op een andere manier leert kennen. Van Tirol tot Karinthië, elke regio is bijzonder op zijn eigen manier.

Dachstein

Wandelen in het Dachtstein gebergte is een ervaring die je de rest van je leven bij blijft. Het is één van de mooiste gebieden van het land en misschien wel van Europa. Het gebied ligt in het midden van Oostenrijk. Je zit hier goed voor dagwandelingen, maar ook voor verschillende meerdaagse tochten. Beginner en gevorderde zitten goed in deze regio.

Tijdens je tochten ervaar je de natuur op een bijzondere manier. De imposante bergtoppen zijn overal om je heen. Wie weet kom je in dit gebied nog wel marmotten tegen. Wij zijn in ieder geval enorm fan van de regio.

Dachstein
Menu