1. Home
  2. Europa
  3. Portugal

Wandelvakantie in Portugal

Wandelvakanties naar Portugal zijn er voor iedereen. De afwisselende landschappen maken het voor iedereen een prachtige bestemming om te wandelen en te genieten van de natuur. Zowel op het vaste land als op de eilanden heb je prachtige gebieden met elk hun eigen karakter en charmes.

Een wandelvakantie in Portugal is mogelijk voor elk type wandelaar. De gevorderden wandelaar zit er goed met enkele uitdagende tochten langs schitterende berggebieden. Voor minder ervaren wandelaars of degene die graag een lichtere wandeling maken zijn er ook ontzettend veel mogelijkheden. De meeste wandelingen zijn vrij comfortabel en goed te doen.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Portugal

Er zijn tal van aanbieders die schitterende wandelvakanties naar Portugal aanbieden.  De mooiste van deze reizen hebben we voor je uitgezocht en op een rij gezet. Laat je inspireren of boek direct de reis van je voorkeur bij één van de aanbieders!

Aanbieders van wandelvakanties naar Portugal

Er zijn tal van aanbieders die schitterende reizen naar Portugal aanbieden. Elke aanbieder heeft weer een net iets andere slag reizen die je kan boeken in de meest uiteenlopende regio’s van het land. Daarbij kan je kiezen uit reizen die speciaal gericht zijn op ervaren wandelaars, maar ook reizen die voor minder ervaren wandelaars geschikt zijn.

Wij hebben de beste en meest betrouwbare reisaanbieders van een wandelvakantie naar Portugal voor je op een rij gezet. Via één van onderstaande aanbieders boek je jouw wandelvakantie veilig en snel. Zo kan je met een gerust hart op wandelvakantie naar het schitterende Portugal!

Wandelen in Portugal

Portugal is ontzettend divers. Of je nu gaat voor een wandelvakantie op het vaste land of afreist naar één van de eilandgroepen. Je kan er genieten van een prachtig landschap. Op het vaste land bestaat het zuiden uit een ruige kustregio. Meer naar boven kom je terecht in het glooiende platteland. Nog verder naar het noorden kom je terecht in indrukwekkende natuurgebieden en wijngaarden. Het is hier ontzettend groen en nog enorm authentiek.

Ga je voor de eilanden? Dan kies je voor een wandelvakantie naar een tropische bestemming. Zowel de Azoren als Madeira zijn van oorsprong vulkanische eilanden. De liggingen zijn schitterend en wandelen is hier prachtige. Met name de flora is er extreem divers en kleurrijk. Neem dan ook zeker je camera mee. Prachtige kiekjes van de mooiste bloemen en planten zijn hier gegarandeerd.

Alentejo

Alentejo is een zuidelijke regio in Portugal die net boven de Algarve ligt. Deze schitterende regio kenmerkt zich door uitgestrekt landschap van gouden, golvende graanvelden. Deze regio is nog behoorlijk onontdekt en daarom ontzettend authentiek.

De onontdekte Alentejo regio is een prachtig wandelgebied. Naast de graanvelden vind je hier enorme olijfgaarden. Tussen de velden liggen kleine, charmante Portugese dorpjes waar het soms net lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Een prachtige gebied!

Alentejo

Algarve

De Algarve is één van de bekendste regio’s van Portugal. Hier ligt het meest zuidwestelijk gelegen stukje van het Europese vaste land. Voor een wandelvakantie zit je hier vooral goed buiten de populaire vakantieoorden, zoals Albufeira. Je vindt er dan een ruig, maar schitterend kustlandschap.

Steile kliffen, ontdekte strandjes en schilderachtige baaien bepalen hier het uitzicht. De duinlandschappen maken het een unieke omgeving om te wandelen.

Algarve

Azoren

De Azoren zijn een groep eilanden voor de kust van Portugal, zo’n beetje ten hoogte van Lissabon. De prachtige, vulkanische eilanden zijn een waar paradijs voor wandelaars. Unieke landschappen met enorme kratermeren, diepe caldeiras en bijzondere dorpjes. Dat zijn de Azoren. Een waar paradijs op aarde.

Een wandelreis naar de Azoren helemaal compleet maken? Bezoek meerdere eilanden voor een totale ervaring van deze tropische bestemming.

Wandelen op de Azoren

Madeira

Madeira, dat ook wel bekend staat als Bloemeneiland, is nog zo’n paradijs op aarde. Evenals de Azoren is Madeira een van oorsprong vulkanisch eiland. Het ligt alleen een stuk zuidelijker, zo’n 850 uit de kust bij Marokko.

Door de unieke liggen en vorm van het eiland zijn er hier meerdere microklimaten. Je kan hierdoor elke wandeling in meerdere klimaten terecht komen. Dit maakt het enorm uniek en een bijzondere ervaring om hier te wandelen.

Lees meer over een wandelvakantie naar Madeira >>>

Madeira wandelvakantie