1. Home
  2. Europa
  3. Italië

Wandelvakantie in Italië

Italië, het land van pasta, heerlijke wijnen en een eeuwenoude cultuur en historie. Maar ook van schitterende streken vol met prachtige wandelroutes. Een wandelvakantie naar Italië is dan ook een prachtige ervaring die ideaal is om te combineren met al het andere moois van dit land.

Qua landschap verschilt De Laars enorm. In het noorden van het land heb je de zuidkant van de Alpen. De Dolomieten bieden een prachtig uitzicht en omgeving om in te wandelen. Natuurlijk mogen de glooiende heuvels en wijnvelden van Toscane ook niet ontbreken als absolute aanrader voor een wandelvakantie in Italië. Heeft je voorkeur toch een kustregio langs de schitterende Middellandse Zee? Ga dan voor de Almafikust!

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Italië

Wandelvakanties naar Italië worden door allerlei aanbieders aangeboden. Wij hebben een selectie van de mooiste reizen gemaakt verspreid door Italië. Laat je inspireren voor jouw wandelvakantie. Op slag verliefd? Dan kan je de wandelvakantie natuurlijk direct boeken bij de betreffende aanbieder!

Een wandelvakantie naar Italië boeken

Zoals gezegd zijn er behoorlijk wat aanbieders waarbij je goed zit voor een wandelvakantie naar Italië. Hoewel er tussen de verschillende reisaanbieders behoorlijk wat overlap kan zitten, zijn er ook reizen die uniek zijn. De ene aanbieder is een echte specialist in wandelvakantie naar dit Zuid-Europese land, de ander biedt meer generieke reizen aan die wat laagdrempeliger zijn.

Natuurlijk kan je zelf op zoek gaan naar aanbieders van wandelvakanties, maar om het je makkelijk te maken hebben wij de meest betrouwbare reisaanbieders voor je op een rij gezet. Zo kan je goed vergelijken én weet je zeker dat je met een goede, betrouwbare partij te maken hebt. Je wandel- of natuurvakantie begint dan met een prettig gevoel!

Wandelen in Italië

Een wandelvakantie in Italië is een prachtige, unieke ervaring. Als je één keer bent geweest dan zal je hier zeker nog vaker terugkomen. Al is het maar om de andere bijzondere regio’s te ontdekken. Het landschap van Italië is van noord naar zuid namelijk zo divers, dat elke reis weer een ervaring op zich is. Sterker nog, bijna elke wandeling is weer totaal anders.

Van de steile bergtoppen in de Dolomieten tot de glooiende heuvels in het midden van Italië en van de idyllische kustregio’s tot het zonovergoten zuiden. Overal is het anders. Wat wel overal terugkomt is de rijke, vaak eeuwenoude cultuur. Daarnaast kan je overal ook genieten van heerlijk eten en drinken uit de streek. Laat je inspireren door de mooiste regio’s van Italië.

Amalfikust

De Amalfikust ligt in het midden van Italië aan de westkant van het land. Langs deze kust is het schitterende wandelen langs de Middellandse Zee. De vele pittoreske vissersdorpjes en badplaatsen die je er tegenkomt zijn stuk voor stuk een bijzondere ervaring.

De kust ligt in de regio Campanië en kenmerkt zich door het prachtige, helderblauwe zeewater. De uniek gebouwde dorpjes en de schitterend begroeide bergen maken het een bijzondere ervaring vol natuur en cultuur.

Amalfikust
Menu