1. Home
  2. Europa
  3. Noorwegen

Wandelvakantie in Noorwegen

Een wandelvakantie naar Noorwegen staat voor veel mensen op een bucketlist en wij kunnen ze geen ongelijk geven. De ongerepte natuur van dit Scandinavische land is met geen enkel ander land te vergelijken. De adembenemende fjorden, steile bergen, groene valleien en dichte bossen zijn uniek. Alles komt er samen. Van noord naar zuid is het land een waar paradijs.

Veel wandelaars hebben het gevoel dat een wandelvakantie naar Noorwegen enkel is weggelegd voor de gevorderde wandelaar. Niets is minder waar. Er zijn schitterende routes aangelegd voor wandelaars van elk niveau. Dit land per voet ontdek is een unieke en indrukwekkende ervaring. De gebieden zijn er ontzettend uiteenlopend waardoor je hier zeker vaker zal terugkomen.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Noorwegen

Wandelvakanties naar Noorwegen zijn ontzettend uiteenlopend. Niet alleen in prijs, maar ook in niveau en landschap. Wij hebben een aantal van de mooiste natuur- en wandelreizen op een rij gezet. Laat je inspireren door deze reizen of boek direct één van onderstaande wandelvakanties!

Aanbieders van wandelvakanties naar Noorwegen

Er zijn ontzettend veel aanbieders van wandelvakanties naar Noorwegen. Hoewel er ook een aantal grotere reisorganisaties tussen zitten, raden wij aan om je wandelvakantie bij een specialist te boeken. Dit unieke land is namelijk zo bijzonder dat je dit bij een echte expert wil regelen. Zo krijg je de beste ervaring van dit fascinerende land.

Toch liever bij een grotere organisatie boeken? Dat kan natuurlijk ook, maar check dan goed wat er al organiseert is of wat je nog zelf moet regelen. Wij hebben diverse aanbieders van wandelvakanties naar Noorwegen op een rij gezet. Stuk voor stuk betrouwbare en goede partners voor een wandelvakantie naar Noorwegen.

Wandelen in Noorwegen

Noorwegen is langgerekt en kent ontzettend veel uiteenlopende gebieden. Van noord naar zuid is het land bijna 2000 kilometer. Bijna overal is het bergachtig, maar hoe dit gevormd is verschilt enorm. Van de indrukwekkende fjorden aan de kust, tot de uitgestrekte landschappen meer landinwaarts. Grote kans dat je een aantal unieke dieren tegenkomt die je nergens anders spot.

De wandelingen in Noorwegen zijn er in allerlei soorten en maten. Van uitdagende en zeer pittige tochten tot wandelingen voor het hele gezin. Dit land heeft het allemaal. Alles leren over het land? Bijna overal zijn er wel gidsen die je meenemen op een tocht. Zij kennen de kleinste details en kunnen je alles vertellen over de diversiteit van dit schitterende land.

Dovrefjell

Dovrefjell is voor het grootste gedeelte een nationaal park. Een indrukwekkend berggebied waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Naast enorme bergen en grote vlaktes komen er op dit bijzondere oerlandschap enkele zeer bijzondere dieren voor.

Rendieren, muskusossen, elanden en poolvossen, je kan ze allemaal tegenkomen in dit bijzondere gebied. Je kan er prachtig wandelen en er zijn tal van uitkijkpunten aangelegd vanwaar je een schitterend uitzicht hebt.

Dovrefjell

Hardangerfjord

Misschien wel het meest bekende fjord van Noorwegen, de Hardangerfjord is maar liefst 170 kilometer lang. Het één na grootste fjord van Noorwegen ligt in het zuidwesten, ten zuidoosten van Bergen.

Hardangerfjord staat bekend om het wereldberoemde uitstekende klif, Trolltunga. De uitzichten zijn er adembenemend. Niet voor niets staat dit fjord bij veel wandelaars op de bucketlist. Er zijn ontzettend veel wandelmogelijkheden voor allerlei niveaus. De tocht naar de top van Trolltunga is zo’n 10 tot 14 kilometer.

Hardangerfjord

Jotunheimen

Jotunheimen is het populairste berggebied van Noorwegen. Het is omgeven door legendes en mythes. Grote delen uit de Noorse mythologie zijn gebaseerd op dit indrukwekkende gebergte. Niet gek ook, want in deze bergregio in Oost-Noorwegen staan de twee hoogste bergen van het land.

Naast indrukwekkende bergen word je hier betoverd door gletsjers, watervallen, rivieren, diepblauwe meren en schitterende valleien. Hier wandelen blijft je voor altijd bij.

Jotunheimen

Lofoten

In het noorden van Noorwegen ligt de eilandengroep Lofoten. Naast schitterend wandelen zit je hier ook goed voor het fenomenale noorderlicht en de middernachtzon. De kleine dorpjes geven het een idyllisch karakter aan de regio. Het behoort niet voor niets tot één van de mooiste landschappen ter wereld.

Het hele jaar door zit je hier goed voor schitterende indrukken. Een uitdaging voor veel ervaren wandelaars is de top van de Svolværgeita bereiken. Ga jij de uitdaging aan?

Lofoten