1. Home
  2. Europa
  3. Frankrijk

Wandelvakantie in Frankrijk

Van uitgestrekte wijnvelden tot zonovergoten kusten en van uitdagende bergketens tot schitterende meren. Een wandelvakantie in Frankrijk hoeft nooit hetzelfde te zijn. Het afwisselende landschap zorgt ervoor dat je het land elke keer weer op een nieuwe manier leert kennen. Waar je ook gaat in Frankrijk, je vindt er prachtige en goed aangelegde wandelroutes.

Frankrijk is niet alleen het land van adembenemend landschappen. Het is ook bij uitstek het land van schitterende bezienswaardigheden en cultuur. Ideaal om te combineren met prachtige wandeltochten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je wandelvakantie te combineren met heerlijke restaurants. Ook voor culinaire hotspots zit je namelijk goed in Frankrijk.

Test banner

Diverse wandelvakanties in Frankrijk

Een wandelvakantie in Frankrijk kan je bij behoorlijk veel aanbieders boeken. Er zijn ontzettend veel schitterende bestemmingen. Elke reis heeft weer zijn eigen, unieke karakter. Combineer je het met cultuur en historie of ga je voor een combinatie met culinaire hoogtepunten? Misschien kies je wel voor een pure wandelvakantie met zeer uitdagende routes.

Een aantal van de mooiste wandelvakanties naar Frankrijk hebben wij voor je op een rij gezet. Deze komen van verschillende aanbieders. Boek ze direct of laat je inspireren!

Aanbieders van wandelvakanties Frankrijk

Ga je voor een wandelvakantie in Frankrijk, dan kan je kiezen uit een behoorlijk aantal aanbieders. Van specialisten tot meer algemene aanbieders. Daarbij verschillen de reizen ook behoorlijk. Over het algemeen zit je bij de natuur- en wandelspecialisten ook goed voor wat uitdagendere wandelvakanties voor de meer gevorderde wandelaars.

Je wandelvakantie naar Frankrijk boeken bij een betrouwbare reisaanbieder? Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Via één van onderstaande aanbieders kom je direct op de juiste pagina met het aanbod wandelvakanties Frankrijk. Zo kan je mooi verschillende reizen en reisaanbieders vergelijken!

Wandelen in Frankrijk

Frankrijk

Duitsland kent ontzettend veel prachtige gebieden waar je heerlijk kan wandelen. Niet voor niets dat veel Nederlandse natuurliefhebbers kiezen voor een prachtige vakantie naar onze oosterburen. De Duitsers zelf weten overigens ook zeer goed waar de mooiste gebieden liggen. Er zijn tal van wandelroutes aangelegd, in totaal 200.000 kilometer. Deze routes zijn er in allerlei lengtes en niveaus. Zowel de beginnende en onervaren wandelaar als de ervaren wandelaar zitten er dus helemaal goed.

Kies je voor een wandelvakantie in Duitsland, dan heb je keuze uit tal van soorten landschappen. Indrukwekkende bergtoppen, uitgestrekte weides, dichte wouden en bossen, glooiende heuvels en idyllische dalen, je vindt het er allemaal. Elk gebied is uniek en heeft eigenschappen die je nergens anders vindt. Laat je inspireren door onderstaande regio’s.

Bretagne

Een wandelvakantie in Bretagne is wandelen langs een schitterende kust met spectaculaire kliffen. Op je route kom je al snel verschillende leuke havens tegen. Je kan hier heerlijk genieten van vis en zeevruchten. Is het eb? Dan kan je ook verschillende rotseilandjes voor de kust bezoeken.

Naast prachtige kliffen vind je in dit deel van Frankrijk ook eeuwoude bezienswaardigheden. Van chateau’s met de mooiste verhalen tot menhirs uit de prehistorie. Iets meer het binnenland in vind je schitterende bossen. Een mooie afwisseling van de unieke kust.

Bretagne wandelen

Bourgondië

Frankrijk in zijn geheel staat natuurlijk bekend om de schitterende wijn- en champagnestreken, maar Bourgondië is bij uitstek één van de meest bekende wijnstreken. Deze bijzondere streek ligt net onder Parijs.

Naast wandelen langs uitgestrekte wijnvelden vind je in deze regio nog veel meer. Schitterende bossen en prachtige weides. In het natuurpark Morvan of Combe-Lavaux kan je tal van schitterende wandelingen maken. Daarnaast biedt deze regio ook prachtige dorpjes en steden waar je kunt genieten van cultuur, historie en culinaire hoogstandjes. Niet voor niets is dit de regio van het Bourgondische leven.

Bourgondië wandelen

Franse Alpen

In het oosten van Frankrijk vind je de westelijke kant van de Alpen, ook wel de Franse Alpen. Hier zit je goed voor schitterende vergezichten, uitdagende trektochten en enkele legendarische bergen. De Tour du Mont Blanc is niet voor niets één van de meest populaire tochten in Europa. Hoewel deze route door zowel Frankrijk, Zwitserland en Italië loopt, ligt het startpunten voor de meeste in Frankrijk.

Niet alleen de hoogste toppen zijn schitterende gebieden, ook de wat minder hoge bergen zijn prachtig om te bezoeken. Wandeltochten langs de Ardèche en Rhône zijn ook zeker aan te raden in deze bijzondere regio.

Franse Alpen landschap hiken

Pyreneeën

Op de grens met Spanje liggen de schitterende Pyreneeën. Dit bijna onherbergzame gebied is een schitterende regio voor een wandelvakantie. Het berggebied is zeer divers. Je wandelt er over oude smokkelroutes en prachtige bergpaadjes. Onderweg kom je ruïnes van wachttorens, kastelen en vestigingen tegen.

Tijdens een wandelvakantie door de Pyreneeën kom je tal van landschappen tegen. Van de meest kleurrijke weides tot besneeuwde bergtoppen en van stille, oeroude bossen tot schitterende diepblauwe bergmeren.

Pyreneeën wandelen landschap