1. Home
  2. Europa

Wandelvakanties in Europa

Wandelen in Europa is ontzettend divers. Elk land heeft zijn eigen karakter en bijzondere landschappen. Ga je in Nederland, dan kan een dagje of weekendje weg nog wel voldoende zijn. Wil je naar het buitenland, dan raden we je aan een wandelvakantie te boeken naar één van de schitterende bestemmingen in Europa.

Van de fjorden in Noorwegen tot de glooiende landschappen van Toscane in Italië, Europa heeft voor ieder wat wils. Of je nu een ervaren of beginnend wandelaar bent, bijna overal vind je wel wandelroutes van allerlei niveaus. Zo zit er altijd wel iets tussen en kan je jouw droom wandelvakantie in Europa gemakkelijk samenstellen of direct boeken!

Test banner

De mooiste wandelvakanties in Europa

Europa heeft voor iedereen wel een prachtige bestemming voor een wandelvakantie. Of je nu voor de Alpenlanden gaat of toch liever de kust van bijvoorbeeld Portugal op zoekt, naar elke uithoek in Europa is wel een wandelvakantie te boeken. Klik hieronder op het land waar jij naartoe wil om meer te weten te komen over het land en de verschillende regio’s. Laat je inspireren of boek direct je droomreis!

Liever op wandelvakantie in Nederland? Dat kan natuurlijk ook en is ook een schitterende ervaring. Lees er meer over op onze pagina over wandelvakanties in Nederland.

Een wandelvakantie in Europa voor iedereen

Europa is ontzettend divers. Je vindt er ontzettend veel verschillende soorten landschappen en klimaten. Voor iedereen zit er dus wel een passende wandelvakantie tussen. Naast de verscheidenheid van de landen onderling bestaat elk land vaak ook nog uit de meest uiteenlopende regio’s. Zo kan je een land keer op keer opnieuw blijven ontdekken.

Neem Italië. In het noorden van De Laars wandel je door de zuidelijke delen van de Alpen, zoals de Dolomieten. Meer centraal heb je een schitterend, glooiend landschap vol met olijfgaarden. Ga je richting het zuiden, dan kom je bij de bijzondere Amalfikust en de regio Puglia. De bijzondere huizen, steile kliffen en schitterende stranden.

Een ander voorbeeld van zo’n divers land is Portugal, zeker door de verschillende eilandgroepen die bij het land horen. Van dichte bossen tot een rijke cultuur en van de prachtige kuststrook van de Algarve tot de schitterende flora van Madeira.

Kortom, Europa is ontzettend divers en voor een wandelvakantie zit iedereen hier goed. Maak er jouw droomreis van en ga voor een pure wandelreis met flink uitdagende tochten of combineer het met cultuur en historie. Natuurlijk kan je er ook nog voor kiezen om er een culinaire tocht van te maken. Geniet van lokale producten en proef de regio waar je wandelt.