1. Home
  2. Nederland
  3. Veluwe

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland. Sterker nog, dit is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Wandelen op de Veluwe is dan ook een waar feestje. Wil je het hele gebied leren kennen? Boek dan eens een wandelvakantie naar de Veluwe. Trek van plaats naar plaats of ontdek het natuurgebied vanuit een vaste standplaats.

Het natuurgebied is ontzettend divers met zandverstuivingen, bossen, heidevelden en prachtige meren. Er liggen honderden kilometers aan wandelpaden. De routes zijn er zeer goed aangegeven met een prachtig wandelnetwerk. Hierdoor verdwaal je nooit en ontdek je de Veluwe op z’n mooist.

Wandelen op de Veluwe

Een wandelvakantie naar de Veluwe

Eén van de mooiste manieren om de Veluwe te ontdekken is tijdens een wandelvakantie. Je kan dan meerdere gebieden van het park ontdekken en wandelt veelal van plaats naar plaats. Tijdens veel vakanties kom je door het Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. De mooiste wandelvakanties van verschillende aanbieders hebben we voor je op een rij gezet.

Aanbieders van wandelvakanties op de Veluwe

Er zijn in Nederland een aantal aanbieders van wandelvakanties en natuurreizen. Deze hebben allemaal hun eigen aanbod met diverse prachtige wandelvakanties op de Veluwe. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om op eigen houtje het gebied te ontdekken. Boek bijvoorbeeld een bungalow of tiny house middenin het gebied en ontdek van daaruit de streek. Een mooie en leuke manier om dit natuurgebied te leren kennen.

Of je nu met een georganiseerde wandeltocht mee wil gaan of op eigen houtje het gebied wil ontdekken, onderstaande aanbieders zijn stuk voor stuk toppartijen. Ze bieden een betrouwbare en prettige service, zorgen ervoor dat je van alles bent voorzien en helpen je met een gerust hart te boeken. Laat je inspireren door het aanbod van de diverse partijen om de wandelvakantie naar de Veluwe te plannen zoals jij deze voor ogen hebt.

Wandelen op de Veluwe

Wandelen op de Veluwe is een feestje, het hele jaar door. Ieder seizoen biedt weer nieuwe uitzichten en landschappen. Dat dit het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa is zie je ook terug in het aantal kilometers wandelpaden en de hoeveelheid uitgestippelde wandelroutes. Er zijn tal van mogelijkheden, zowel voor beginners als ervaren wandelaars.

Op de Veluwe heb je ontzettend veel kans om wild tegen te komen. Wie weet spot je wel de Nederlandse ‘Big Five’. Deze bestaat uit het edelhert, ree, vos, wild zwijn en Schotse hooglander. Daarnaast kan je sinds kort zelfs wolven spotten, maar deze zijn erg schuw. Je kan zelf op zoek naar de dieren, maar het is ook erg leuk om een tocht met een boswachter te boeken. Deze kan je alles vertellen over de schitterende natuur en wijst je er direct op als er een dier te zien is. Zowel voor jong en oud is een wildexcursie een groot avontuur en een prachtige aanvulling op je wandelvakantie.

Het mooie van wandelen in dit natuurgebied is dat het nergens hetzelfde is. Van zandverstuivingen tot prachtige meertjes en van uitgestrekte heidevelden tot naaldbossen. Alles komt samen in dit gebied. Juist dat maakt het één van de mooiste wandelgebieden van ons land.

Ga je zelf je routes uitstippelen tijdens het wandelen in dit gebied? Dit kan natuurlijk op de bonnefooi, maar kijk ook eens bij Routebureau Veluwe. Hier vind je al veel schitterende routes door de streek die zijn uitgezet. Op die manier ontdek je snel en gemakkelijk de mooiste plekjes van dit unieke natuurgebied.