1. Home
  2. Europa
  3. Portugal
  4. Madeira

Wandelvakantie naar Madeira

Zo’n 850 kilometer voor de Marokkaanse kust ligt het Portugese eiland Madeira. Dit prachtige eiland is een waar paradijs voor wandelaars. Een wandelvakantie naar Madeira is dan ook meer dan een aanrader. Er zijn vele kilometers aan wandelroutes over het gehele eiland, veelal langs het bijzondere netwerk van levada’s.

Dat het eiland ook wel het Bloemeneiland wordt genoemd zegt eigenlijk al genoeg. Ontelbare exotische bloemen groeien overal op het eiland. Daarnaast komen er enkele diersoorten voor die alleen hier voorkomen. Het eiland is op meerdere manieren bijzonder. Zo zijn er erg veel microklimaten, waardoor het nergens hetzelfde is. Een unieke en fascinerende ervaring.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Madeira

Madeira is uniek en geen enkel stukje eiland is hetzelfde. Wandelingen langs de levada’s zijn er in allerlei moeilijkheidsgraden en het klimaat is telkens weer anders. Reizen naar het eiland worden door allerlei partijen aangeboden. Van de grotere partijen tot specialisten op het gebied van natuur- en wandelreizen. Wij hebben een selectie van de mooiste wandelvakanties naar Madeira voor je gemaakt.

Aanbieders van vakanties naar Madeira

Zoals gezegd zijn er veel partijen die reizen naar Madeira aanbieden. De meeste grotere reisbureaus bieden een vakantie naar Madeira aan, maar hier zitten de wandelingen nog niet altijd bij in. Het kan dus zijn dat je deze soms zelf nog moet samenstellen. Dit is op zich goed te doen. Wandelingen en tochten staan veelal zeer goed aangegeven. Daarnaast zijn er tal van wandelgidsen van het eiland beschikbaar of kan je digitaal routes downloaden.

Specialisten op het gebied van natuur- en wandelvakanties bieden vaak wel vakanties aan waar de wandelingen al bij inzitten. Dit is helemaal ideaal als je een rondtocht wil maken over het eiland. Wij hebben onderstaand betrouwbare partners voor een reis naar Madeira op een rij gezet. Vergelijk ze en boek bij degene die het beste bij jouw wensen past!

Wandelen op Madeira

Zoals gezegd is wandelen op Madeira een unieke ervaring. Door het ontstaan van het eiland, de ligging en het eiland gevormd is bevat het eiland meer dan 10 verschillende microklimaten. Hierdoor is bijna geen wandeling hetzelfde en kan het zelfs voorkomen dat je tijdens één wandeling in meerdere soorten klimaten terecht komt. Let hier ook goed op met je uitrusting. Zorg er altijd voor dat je iets warms mee hebt. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan als het weer ineens omslaat.

Het eiland zelf is schitterend. Door het bijzondere netwerk aan levada’s zijn er tal van wandelroutes. De van oorsprong smalle irrigatiekanalen lopen over het hele eiland, dwars door de bergen. Het volgen van deze kanalen laten je kennis maken met het hart en de ziel van het eiland. Overal langs de kanalen liggen voetpaden met goed aangegeven wandelroutes naar de mooiste punten.