1. Home
  2. Europa
  3. Zwitserland

Wandelvakantie in Zwitserland

Samen met Oostenrijk vormt Zwitserland het hart van de Alpen. Het is een prachtige bestemming voor een indrukwekkende wandelvakantie. De landschappen en uitzichten zijn er ontzettend divers en de typisch, authentieke dorpjes maken de ervaring compleet.

Hoewel je bij een wandelvakantie naar Zwitserland mogelijk verwacht dat een (zeer) goede conditie vereist is, is dat niet per se het geval. Natuurlijk zijn er de zeer uitdagende tochten, vaak hoger in de bergen. Er zijn echter ook meer dan genoeg tochten die een stuk makkelijker begaanbaar zijn. Deze zijn ideaal voor minder ervaren of recreatievere wandelaars. Voor elke type wandelvakantie zit je dus goed in het adembenemende Zwitserland.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Zwitserland

Er zijn tal van aanbieders die prachtige natuur- en wandelreizen naar Zwitserland aanbieden. Wij hebben de mooiste wandelreizen naar het Alpenland voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk te boeken bij een betrouwbare partner die je vakantie regelt. Laat je inspireren of boek direct jouw wandelvakantie naar het schitterende Zwitserland!

Aanbieders van wandelvakanties naar Zwitserland

Er zijn tal van aanbieders die een wandelvakantie naar Zwitserland aanbieden. Van wandelvakanties voor beginners tot tochten voor gevorderde wandelaars. De reizen worden aangeboden door specialisten, maar ook door de grotere reisbureaus. Elk met hun eigen bod. Tussen al deze aanbieders zit er een wandelreis voor iedere wandelaar tussen in de mooiste regio’s van Zwitserland.

Boek jouw wandelvakantie naar Zwitserland bij één van onderstaande aanbieders. Stuk voor stuk betrouwbare partners om je reis te boeken. Zo kan je met een gerust hart heerlijk op vakantie!

Wandelen in Zwitserland

Zwitserland wordt natuurlijk gekenmerkt door de Alpen. Je kan hier schitterend wandelen. Zwitserland is zich goed bewust van de charmes van het landschap en heeft tal van wandelingen uitgestippeld. Er liggen vele kilometers aan wandelpaden. Hoewel de meeste wandelvakanties in Zwitserland van een behoorlijk niveau zijn, zijn er ook lichtere wandelingen voor het gezin of beginnende wandelaars.

Doordat er wandelvakanties in allerlei niveaus zijn, zit je altijd goed voor een wandelvakantie in Zwitserland. Door de schitterende omgeving van de Alpen kan je de wandelingen afwisselen met allerlei leuke andere activiteiten. Denk aan een prachtige fietstocht, kajakken of een ritje met een kabelbaan. Geniet van de schitterende natuur en laat je verrassen door de adembenemede uitzichten.

Eiger, Jungfrau en Mönch

Het bekendste bergtrio van Zwitserland bestaat uit de Eiger, Jungfrau en Mönch. Deze adembenemende bergen vormen de perfecte omgeving voor een schitterende wandelvakantie. Een unieke ervaring die nog lang zal bijblijven.

Er worden behoorlijk wat wandelvakanties naar dit gebied georganiseerd, zo ook lichtere tochten. Je kan aan de voet van dit bergtrio heerlijk wandelen door uitgestrekte Alpenweides. De wandeltochten en aangelegde routes zijn goed te volgen en maken het er fijn wandelen.

Eiger, Jungfrau en Mönch

Jöriseen

De Jöriseen zijn een prachtige groep Alpenmeer rond Davos. Volgens velen behoren de meren van de Jöriseen tot de mooiste van Zwitserland. Er zijn verschillende tochten die naar de meren gaan. Van pittigere tochten tot lichtere. Voor iedereen zijn de meren toegankelijk.

Eenmaal aangekomen bij (één van) de meren is het uitzicht adembenemend. De glinsterende bergmeren hebben kraakhelder water dat turquiose kleurt. Omgeven door de imponerende bergen lijkt het net alsof je een ansichtkaart binnen stapt. Neem dan je camera zeker mee!

Jöriseen

Meer van Genève

Het Meer van Genève is het grootste en waarschijnlijk meest bekende meer van Zwitserland. Rond het meer liggen honderden kilometers aan goedgemarkeerde wandelpanden. De moeilijkheid van deze wandelingen is behoorlijk uiteenlopend. Zo kan je de Mont Tendre (1679 meter) en La Drôle (1677 meter) bereiken naar een intensieve en pittige tocht.

Voor een minder intensieve tocht zit je ook goed rond het meer. Er zijn tal van schitterende rondtochten, velen met tal van uitzichtpunten met prachtige panoramische vergezichten.

Meer van Genève

Ticino

Ticino is de meest zuidelijk gelegen regio van het Alpenland. Hier spreken ze vooral Italiaans. Niet gek, op een steenworp afstand van hier ligt het Italiaanse Como. Het gebied is enorm verscheiden en er liggen enkele duizenden kilometers aan wandelpaden.

De regio is er voor jong en oud, ervaren en niet ervaren. De schitterende Alpenweides zijn ideaal voor de minder ervaren wandelaars. Je kan hier echter ook meerdaagse trektochten maken die een behoorlijke conditie vereisen.

Ticino