1. Home
  2. Europa
  3. Zwitserland

Wandelvakantie in Zwitserland

Samen met Oostenrijk vormt Zwitserland het hart van de Alpen. Het is een prachtige bestemming voor een indrukwekkende wandelvakantie. De landschappen en uitzichten zijn er ontzettend divers en de typisch, authentieke dorpjes maken de ervaring compleet.

Hoewel je bij een wandelvakantie naar Zwitserland mogelijk verwacht dat een (zeer) goede conditie vereist is, is dat niet per se het geval. Natuurlijk zijn er de zeer uitdagende tochten, vaak hoger in de bergen. Er zijn echter ook meer dan genoeg tochten die een stuk makkelijker begaanbaar zijn. Deze zijn ideaal voor minder ervaren of recreatievere wandelaars. Voor elke type wandelvakantie zit je dus goed in het adembenemende Zwitserland.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Zwitserland

Er zijn tal van aanbieders die prachtige natuur- en wandelreizen naar Zwitserland aanbieden. Wij hebben de mooiste wandelreizen naar het Alpenland voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk te boeken bij een betrouwbare partner die je vakantie regelt. Laat je inspireren of boek direct jouw wandelvakantie naar het schitterende Zwitserland!

Aanbieders van wandelvakanties naar Zwitserland

Er zijn tal van aanbieders die een wandelvakantie naar Zwitserland aanbieden. Van wandelvakanties voor beginners tot tochten voor gevorderde wandelaars. De reizen worden aangeboden door specialisten, maar ook door de grotere reisbureaus. Elk met hun eigen bod. Tussen al deze aanbieders zit er een wandelreis voor iedere wandelaar tussen in de mooiste regio’s van Zwitserland.

Boek jouw wandelvakantie naar Zwitserland bij één van onderstaande aanbieders. Stuk voor stuk betrouwbare partners om je reis te boeken. Zo kan je met een gerust hart heerlijk op vakantie!

Wandelen in Zwitserland

Zwitserland wordt natuurlijk gekenmerkt door de Alpen. Je kan hier schitterend wandelen. Zwitserland is zich goed bewust van de charmes van het landschap en heeft tal van wandelingen uitgestippeld. Er liggen vele kilometers aan wandelpaden. Hoewel de meeste wandelvakanties in Zwitserland van een behoorlijk niveau zijn, zijn er ook lichtere wandelingen voor het gezin of beginnende wandelaars.

Doordat er wandelvakanties in allerlei niveaus zijn, zit je altijd goed voor een wandelvakantie in Zwitserland. Door de schitterende omgeving van de Alpen kan je de wandelingen afwisselen met allerlei leuke andere activiteiten. Denk aan een prachtige fietstocht, kajakken of een ritje met een kabelbaan. Geniet van de schitterende natuur en laat je verrassen door de adembenemede uitzichten.

Eiger, Jungfrau en Mönch

Het bekendste bergtrio van Zwitserland bestaat uit de Eiger, Jungfrau en Mönch. Deze adembenemende bergen vormen de perfecte omgeving voor een schitterende wandelvakantie. Een unieke ervaring die nog lang zal bijblijven.

Er worden behoorlijk wat wandelvakanties naar dit gebied georganiseerd, zo ook lichtere tochten. Je kan aan de voet van dit bergtrio heerlijk wandelen door uitgestrekte Alpenweides. De wandeltochten en aangelegde routes zijn goed te volgen en maken het er fijn wandelen.

Eiger, Jungfrau en Mönch
Menu