1. Home
  2. Nederland

Wandelvakantie in Nederland

Ons eigen Nederland is ontzettend divers en biedt een afwisselend landschap voor prachtige wandelingen. Door bijna het hele land zijn wandelroutes uitgestippeld. Een wandelvakantie in Nederland is dan ook zeker een aanrader. Boek een weekendje of midweek weg en geniet van onze schitterende natuur.

Wandelen in Nederland is puur genieten. Door de diversiteit van onze natuur zit er voor iedereen wat bij. Van schitterende zandduinen tot heidegebied en van bos tot polder, het is er allemaal. Daarbij rij je in twee uurtjes door Nederland, waardoor de mooiste routes vaak zo bereikt zijn.

Test banner

Wandelen in Nederland

Nederland is een echt wandelland. De diversiteit van onze landschappen, de schitterend aangelegde routes en de wisselende seizoen, elk moment en elke wandeling is weer anders. Ondanks dat we maar een klein land zijn, zijn er toch maar liefst 21 nationale parken.

Deze 21 nationale parken zijn verdeeld over bijna het hele land. Van prachtige heidegebieden tot bossen en van riviertjes tot kuststroken. Je vindt het allemaal in Nederland. Naast deze parken zijn er natuurlijk nog tal van andere prachtige natuurgebieden, elk met hun eigen karakter. Door al deze parken en natuurgebieden zijn schitterende wandelroutes aangelegd. Deze worden door verschillende instanties en verenigingen goed onderhouden. Hierdoor kan je schitterende tochten maken langs de mooiste plekken van Nederland.

Nationale parken van Nederland

Misschien wel het meest bekende nationale park van Nederland is De Hoge Veluwe. Dit nationale park ligt centraal in Gelderland. Naast een schitterende omgeving zit je hier ook goed voor cultuur en historie. Het wereldberoemde Kröller-Müller museum staat midden in het park.

Waar De Hoge Veluwe bestaat uit zandvlaktes, bos en heide, zijn er nog tal van andere soorten nationale parken. Denk aan De Maasduinen, De Oosterschelde en De Duinen van Texel. Prachtige kustgebieden en waterpartijen. Daarnaast zijn bekende nationale parken De Biesbosch en De Utrechtse Heuvelrug. Je kan hier door een schitterende, bosrijke omgeving wandelen.

Wandelvakantie in Nederland

Hoewel je Nederland natuurlijk in 2 uurtjes door kan rijden hoef je het niet bij een dagtocht te houden. Een weekendje weg of langere wandelvakantie in Nederland is ideaal. Ontdek de mooiste plekjes van een specifieke regio en wissel dit af met cultuur, historie en lekker eten. Elk regio heeft zijn eigen charmes en unieke kenmerken. Perfect om te ontdekken tijdens een mooie wandelvakantie in eigen land.

Drenthe

Drenthe is misschien wel bij uitstek de regio om te wandelen in Nederland. De rustige, authentieke omgeving biedt prachtige wandelroutes, maar ook gezellige plaatsjes vol met cultuur en historie. Natuurlijk staat Drenthe bekend om de hunebedden. Hier komen dan ook tal van wandelroutes langs. Een mooi moment voor een pauze of om meer te weten te komen over deze unieke grafmonumenten.

Een mooie tip voor deze provincie is de Drentsche Aa. Langs en rond dit riviertje lopen ook allerlei mooie routes in een rustige, groene omgeving.

Drenthe
Menu