1. Home
  2. Europa
  3. Duitsland

Wandelvakantie in Duitsland

Duitsland is één van de populairste landen in Europa voor een schitterende wandelvakantie. Er zijn tal van prachtige regio’s met diverse landschappen. Een wandelvakantie in Duitsland is dan ook elke keer weer anders. Van de Rijn tot de Moezel en van de adembenemende Alpen tot het uitgestrekte Zwarte Woud. Duitsland heeft alles.

Wie een wandelvakantie naar Duitsland wil boeken heeft ruim de keuze. Wij hebben de mooiste wandelreizen naar onze oosterburen op een rij gezet. Daarnaast geven we je inspiratie voor de mooiste gebieden en hoe je zo goed voorbereid mogelijk op wandelvakantie gaat. Een wandelvakantie in Duitsland verrast elke keer!

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Duitsland

Er zijn tal van aanbieders die schitterende wandelvakanties naar Duitsland aanbieden.  De mooiste van deze reizen hebben we voor je uitgezocht en op een rij gezet. Laat je inspireren of boek direct de reis van je voorkeur bij één van de aanbieders!

Aanbieders van wandelvakanties naar Duitsland

Voor een wandelvakantie naar Duitsland zit je bij veel aanbieders goed. Elke aanbieder heeft weer zijn eigen aanbod reizen naar de mooiste regio’s. Wel zit er een behoorlijk verschil tussen de verschillende aanbieders van wandelvakanties. Zo zijn er een aantal specialisten die zich specifiek richten op wandel- en natuurreizen. Daarnaast zijn er ook de grotere aanbieders die wandelvakanties naar de oosterburen aanbieden.

Op zoek naar een betrouwbare reisaanbieder voor jouw wandelvakantie in Duitsland? Klik op één van onderstaande aanbieders om het aanbod wandel- en natuurreizen te bekijken. Stuk voor stuk betrouwbare partners met een schitterend aanbod reisvakanties!

Wandelen in Duitsland

Duitsland kent ontzettend veel prachtige gebieden waar je heerlijk kan wandelen. Niet voor niets dat veel Nederlandse natuurliefhebbers kiezen voor een prachtige vakantie naar onze oosterburen. De Duitsers zelf weten overigens ook zeer goed waar de mooiste gebieden liggen. Er zijn tal van wandelroutes aangelegd, in totaal 200.000 kilometer. Deze routes zijn er in allerlei lengtes en niveaus. Zowel de beginnende en onervaren wandelaar als de ervaren wandelaar zitten er dus helemaal goed.

Kies je voor een wandelvakantie in Duitsland, dan heb je keuze uit tal van soorten landschappen. Indrukwekkende bergtoppen, uitgestrekte weides, dichte wouden en bossen, glooiende heuvels en idyllische dalen, je vindt het er allemaal. Elk gebied is uniek en heeft eigenschappen die je nergens anders vindt. Laat je inspireren door onderstaande regio’s.

Beieren

Beieren staat bij veel mensen die een wandelvakantie in Duitsland gaan boeken hoog op het lijstje. Niet alleen loopt de noordkant van de Alpen door dit gebied, er zijn ook prachtige natuurparken te vinden. Van heuvelachtige landschappen met prachtige bossen tot steile rotsen, je vindt het allemaal in Beieren.

Ben je een echt gevorderde wandelaar of hiker? Wist je dat de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, in Beieren staat. De regio waar deze berg staat is prachtig om te bewandelen en biedt adembenemde uitzichten.

Beieren landschap

Eifel

De Eifel is een schitterende regio net over de grens van Luxemburg, België en Zuid-Limburg. De wandelroutes zijn er bijna eindeloos. Doordat het gebied net over de grens ligt is het één van de populairste bestemmingen in Duitsland voor een mooie wandelvakantie.

De regio kenmerkt zich door een middelhoog gebergte met afwisselend schitterende bossen, rotsformaties, meren en riviertjes. Een idyllisch gebied waar je één wordt met de natuur. Er zijn zeer veel goed aangegeven wandelroutes. Zo kan je kiezen voor een prachtige tocht dwars door de Eifel. Een wandelroute van ruim 300 kilometer over 15 etappes.

Eifel landschap

Sauerland

Het Sauerland is een schitterende regio die iets over de grens met Nederland ligt. Vanaf Utrecht is het zo’n 3 uur rijden. Het gebied ligt in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Tal van authentieke dorpjes en steden liggen in dit gebied en er zijn tal van goed gemarkeerde wandelroutes.

Deze unieke en adembenemende omgeving kenmerkt zich door dichtbegroeide bossen, uitgestrekte bergen en glooiende heuvels. De wandeldorpjes in het Sauerland maken wandelen in deze regio een unieke beleving. Door het afwisselende landschappen en de vele kilometers aan wandelroutes biedt deze regio voor iedereen een schitterende ervaring.

Sauerland landschap wandelvakantie Duitsland

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is nog zo’n populaire bestemming voor een wandelvakantie in Duitsland. In en rond het Zwarte Woud ligt maar liefst 24.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpanden. Daarnaast zijn er tal van accommodaties gericht op wandelaars.

De regio biedt niet alleen prachtige landschappen, je vindt er ook ontzettend veel historie. Wil je het graag combineren met heerlijke eten en drinken? Geen probleem. Enkele van de beste wijnen van Duitsland komen uit deze regio.

Zwarte Woud wandelvakantie