1. Home
  2. Nederland
  3. Biesbosch

Wandelen in de Biesbosch

Op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant ligt één van de mooiste nationale parken van Nederland, het Nationaal Park De Biesbosch. Wandelen in de Biesbosch is prachtig. Elk seizoen is weer anders en dagelijks verandert het landschap. Met tientallen kilometers aan wandelpad kan je hier blijven ontdekken. Daarnaast is de omgeving van de Biesbosch ontzettend leuk en zitten er verschillende gezellige plaatsen in de buurt. Ideaal voor het perfecte dagje uit of weekend weg.

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over wandelen in de Biesbosch. De leukste en mooiste wandelroutes, activiteiten en plaatsen in de buurt om te overnachten. Alles komt voorbij. Wil je dus alles weten over wandelen in de Biesbosch? Lees dan snel verder!

Wandelen in de Biesbosch

Wandelen in de Biesbosch is optimaal genieten. In dit gebied liggen ontzettend veel kilometers aan wandelpad en er liggen tal van goed uitgestippelde wandelroutes. Zowel voor beginners als voor meer gevorderde wandelaars. Je kan er dus voor kiezen om een uitgestippelde route te pakken, maar door de vele kilometers wandelpad is het ook erg leuk om zelf je route te bepalen. Heerlijk wandelen op de bonnefooi. Dat maakt wandelen in de Biesbosch zo leuk.

Wandelroutes in de Biesbosch voor ieder niveau

In het gebied liggen zoals gezegd ontzettend veel wandelroutes die mooi zijn uitgestippeld. De meeste beginnen in een centraal centrum, zoals het Biesboschcentrum Dordrecht of Drimmelen of het Biesbosch MuseumEiland. Routes zijn onder meer uitgestippeld door wandelaars zelf, de ANWB en Staatsbosbeheer. Ze variëren van zo’n 1,5 kilometer tot ruim boven de 20 kilometer. Voor iedereen zit er dus een mooie afstand tussen.

Naast behoorlijke verschillen zitten er ook verschillen in moeilijkheid. Natuurlijk kan je de ‘veilige’ paden kiezen met mooi weer, maar wil je jezelf uitdagen, ga dan net na een flinke storm of regenachtige dagen. Een deel van de onverharde paden komt dan blank te staan of zijn nog wat zompig. Dit maakt je tocht een uitdagender, maar ontzettend avontuurlijk. Je ontdekt op die manier nog meer het authentieke van dit gebied.

Leuke tochten voor iedere leeftijd

Naast verschillende tochten voor volwassen zijn er ook allerlei leuke wandelingen en ontdekkingstochten voor kinderen gemaakt. Zo kan je op het Dierenvriendjespad lekker ravotten en het gebied ontdekken. Een groot avontuur. Er zijn meerdere van deze paden voor kinderen gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om op verschillende excursies te gaan waarbij je naast wandelen ook het water op gaat.

Wandelen en andere activiteiten

Naast wandelen zijn er nog volop andere activiteiten om te doen in en rond het Nationaal Park. Bezoek bijvoorbeeld het MuseumEiland of één van de plaatsen om het park heen, zoals Drimmelen of Geertruidenberg. Wil je naast wandelen nog een sportieve activiteit doen? Huur een kayak en ontdek het gebied ook vanaf het water. Helemaal leuk om met kinderen te doen!

Wandelen en overnachten rond de Biesbosch

Wil je er een weekend je tussenuit waarbij je cultuur en natuur combineert? Dan is de Biesbosch ideaal. Aan de westkant grenst het gebied aan Dordrecht. Je hebt hier verschillende leuke hotels en andere overnachtingsmogelijkheden, zoals EuroParcs Resort De Biesbosch. Dordrecht zelf is erg gezellig, heeft volop heerlijke eetgelegenheden en verschillende culturele trekpleisters. Meer aan de noordoostkant ligt Gorinchem, ook ideaal om te overnachten.

Een stukje van het gebied af, maar minstens zo leuk is Breda. Vanaf het centrum van Breda is het zo’n 20 minuutjes rijden of 45 minuten met het openbaar vervoer. Breda heeft als stad ook ontzettend veel te bieden en is erg leuk en gezellig om te bezoeken.