1. Home
  2. Europa
  3. België

Wandelvakantie in België

België is een schitterend wandelland. Er zijn tal van prachtige regio’s waar je kan wandelen. Een wandelvakantie naar België is perfect hiervoor, maar een dagje de grens over is ook goed te doen. Zeker als je in de buurt van de grens woont is een dagje wandelen in bijvoorbeeld de Ardennen of Nationaal Park Hoge Kempen perfect.

Niet alleen in het oosten van het land kan je prachtig wandelen. Ook meer centraal en aan de kustregio’s liggen mooie wandelgebieden. Een wandelvakantie in België is daarbij ook perfect te combineren met andere activiteiten. Zo kent België natuurlijk verschillende prachtige brouwerijen en abdijen, maar ook voor chocolade, friet (of patat), wafels of andere heerlijke gerechten zit je hier goed. Voor iedereen is België dus ideaal voor een mooie wandelvakantie.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar België

Er zijn verschillende aanbieders van wandelvakanties naar België, maar ook tijdens een ‘gewone’ vakantie kan je heerlijk wandelen in de buurt. Wij hebben een aantal prachtige vakanties voor je op een rij gezet. Dit zijn zowel pure wandelvakanties als vakanties waarbij mooie wandelgebieden op een steenworp afstand liggen. Laat je inspireren of boek direct!

Aanbieders van wandelvakanties naar België

Zoveel mensen, zoveel wensen en dit is ook zeker het geval met wandelvakanties. Van fanatieke wandelaars tot beginners. Net zoals dat er tal van soorten wandeltochten zijn, zo zijn er ook tal van aanbieders die wandelvakanties naar België aanbieden. Elke aanbieder heeft weer net zijn eigen aanbod aan wandelvakanties en reizen.

Wij werken met verschillende partners die prachtige wandelreizen naar België aanbieden. Ondanks dat ze onderling verschillen, zijn ze allemaal zeer betrouwbaar en staat kwaliteit hoog in het vaandel. De één richt zich op meer algemene vakanties, waar je wel prachtig de natuur in kan. Andere aanbieders richten zich specifiek op (fanatieke wandelaars). Op zoek naar een betrouwbare reisaanbieder voor jouw wandelvakantie in België? Klik op één van onderstaande aanbieders om het aanbod te bekijken!

Wandelen in België

Wandelen in België is een waar feestje. Hoewel het nog kleiner is dan Nederland heeft het ontzettend veel te bieden. Van de schitterende kustlijn tot de Ardennen, je vindt hier bijna alles. Dit maakt het dan ook een land waar veel mensen graag op wandelvakantie gaan.

De Ardennen zijn misschien wel het eerste waar je aan denkt als het gaat over wandelen in België. Niet gek ook, het is er schitterend en je kan er heerlijk wandelen. De kabbelende riviertjes, de dichte en uitgestrekte bossen en natuurlijk de mooie hoogteverschillen.

Een wandelvakantie naar België kan echter naar nog zoveel andere plekken. Denk aan het Nationaal Park Hoge Kempen, de IJzer in de Westhoek of het uitgebreide wandelnetwerk aan de kust. Natuurlijk kan je ook in de steden mooi wandelen. Hier kan je cultuur, gastronomie en historie prachtig combineren met je wandelingen.

Ardennen

Denk je aan een wandelvakantie naar België dan denk je bijna automatisch aan een wandelvakantie naar de Ardennen. In deze schitterende regio kan je prachtig wandelen. Het heeft alles om op avontuur te gaan en echt ongerepte natuur.

Van diepe valleien tot hoge rotsen en van dichte en uitgestrekte bossen tot rustig kabbelende riviertjes. De Ardennen zijn voor iedere wandelaar, fanatiek of niet, een schitterende bestemming voor een wandelvakantie.

Ardennen
Menu