1. Home
  2. Europa
  3. Denemarken

Wandelvakantie in Denemarken

Denemarken ligt vlakbij Nederland en is een prachtig land voor een spectaculaire wandelvakantie. Doordat het zo dichtbij ligt ben je er zo, ook met de auto. Ideaal als je een weekend de Deense natuur wil ontdekken. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een langere wandelvakantie in Denemarken. Het land heeft ontzettend veel te bieden.

Door de vele eilanden zit er veel diversiteit in de het landschap. Het vaste land heeft echter ook veel te bieden. Van dichte bossen, prachtige meren en glooiende heuvels tot steile kliffen en een onstuimige zee. Een wandelvakantie naar Denemarken is dan ook een prachtige trip om dit land te ontdekken. Wij vertellen je alles over de mooiste gebieden en reizen.

Wandelvakantie in Denemarken

De mooiste wandelvakanties naar Denemarken

Er zijn behoorlijk wat aanbieders die wandelvakanties naar Denemarken aanbieden. Wij hebben de mooiste van deze reizen voor je uitgezocht en op een rij gezet. Een mooie mix van reizen voor ervaren reizigers, maar ook voor meer beginnende wandelaars. Boek direct de reis die je voorkeur heeft of laat je inspireren!

Aanbieders van wandelvakanties naar Denemarken

Bij tal van operators zit je goed voor het boeken van je wandelvakantie naar Denemarken. Hierboven zag je al enkele van de mooiste wandelvakanties naar het land, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Mogelijk zat jouw droomreis er niet bij, maar wil je wel graag op wandelvakantie naar Denemarken.

De vele aanbieders hebben allemaal een eigen, uniek aanbod. Waar de één zich richt op de fanatieke wandelaar die graag trektochten maakt, richt de ander zich op natuurliefhebbers die liever vanuit één vaste standplaats de omgeving ontdekken.

Onderstaande aanbieders zijn stuk voor stuk betrouwbare partners waar je goed zit voor het boeken van jouw natuur- of wandelreis. Bij alle aanbieders boek je met een gerust hart jouw reis. Zo ga je met een gerust hart op vakantie en kan je optimaal genieten van de Deense natuur.

Wandelen in Denemarken

Hoewel Denemarken misschien niet het eerste land is waar veel mensen aan denken bij een wandelvakantie, heeft het ontzettend veel te bieden. Ergens lijkt de natuur redelijk op die van Nederland, maar is ook weer uniek in geheel eigen wijze. De vele eilanden bieden een grote diversiteit in landschappen. Hier vind je bijvoorbeeld veel steile kliffen en dichte bossen. Een stukje wildernis dicht bij huis.

De Denen zelf houden ook van hun natuur en hikes. Er liggen door het land heen dan ook ontzettend veel wandelroutes en nog meer kilometers aan wandelpaden. Een mooie manier om een bepaald gebied goed te leren kennen. Sommige van deze routes gaan van eiland naar eiland, wat een bijzondere dynamiek aan je wandelvakantie in Denemarken geeft.

Camønoen

Camønoen is misschien wel de bekendste trektocht van Denemarken. Hoewel de tocht 175 kilometer lang is, staat deze toch bekend als vrij goed te doen. Met name de afstand is wat het lastig maakt, maar ook voor een eerste serieuze hike is dit een schitterend pad. De route gaat over de eilanden Bogø, Møn en Nyord.

Je kan de tocht volledig zelf plannen, maar er zijn ook aanbieders die je hierbij helpen. Je kan ervoor kiezen om de tocht in één reis te doen of om deze op te delen in meerdere trips.

Camønoen

Møns Klint

Aan de oostkant van Denemarken ligt het eiland Møn. Dit eiland staat bekend om de schitterende natuur, een perfecte plek voor prachtige wandelingen. Het hoogtepunt, of eigenlijk de hoogtepunten zijn Møns Klint. Dit zijn de kliffen van het eiland.

Over een lengte van zo’n 8 kilometer eindigen de bossen op het eiland in kliffen. Deze kliffen zijn krijtrotsen er vormen Møns Klint. Je kan ook het kiezelstrand beneden bereiken, maar dit is niet zonder risico door de sterke zee.

Møns Klint

Nationaal Park Mols Bjerge

Eén van de mooiste nationale parken van Denemarken is Mols Bjerge. Dit park ligt ten noordoosten van Aarhus. Het park is zo kenmerkend doordat je hier precies ziet hoe de ijstijd het land heeft gevormd. De heuvels zijn schitterend gevormd en ideaal voor een mooie hike. Dat het park aan de zee grenst maakt het nog spectaculairder.

Je kan het park op eigen houtje ontdekken, maar ook mooi is de Mols Bjerge-stien. Deze tocht van 60 kilometer bestaat uit 3 etappes. Hierbij verken je het volledige park.

Mols Bjerge

Nationaal Park Thy

Het Nationaal Park Thy is het oudste nationaal park van Denemarken en ligt in het noordwesten van het land. Dit park herbergt een unieke kustwildernis met honderden kilometers aan wandelroutes. Een unieke plek om te ontdekken.

Tijdens je wandelingen kom je van alles en nog wat tegen. Onstuimige zandstranden, bossen en soms pittige duinen. Daarbij is de kans dat je wild, zoals edelherten en adelaars, tegenkomt ook zeer groot. Met name op de Isbjerg, het hoogte punt van het park.

Nationaal Park Thy