1. Home
  2. Europa
  3. Griekenland

Wandelvakantie in Griekenland

Griekenland, het land van mythen en sagen, is een schitterend land voor een wandelvakantie. Naast alle overblijfselen uit de oudheid is het landschap er ook prachtig en enorm afwisselend. Een wandelvakantie in Griekenland is dan ook een ideale trip voor de echte avonturier en fanatieke wandelaar. Ook voor de nog minder ervaren wandelaar en hiker zijn er schitterende, toegankelijke wandelreizen te boeken.

Naast al het bijzonders uit de Griekse oudheid en de adembenemende landschappen, is het ook goed vertoeven tussen het wandelen door. De gastvrije Grieken heten je van harte welkom met heerlijk eten en prettige accommodaties. Wil je een wandelvakantie naar Griekenland boeken of meer weten over dit land als wandelland? Wij nemen je mee!

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Griekenland

Online zijn er verschillende aanbieders van wandelvakantie naar Griekenland. Wij hebben de mooiste reizen voor je uitgezocht en op een rij gezet. Zo heb je direct een scherp aanbod van de mooiste wandelvakanties naar dit historische land. Laat je erdoor inspireren of boek direct de reis van je voorkeur!

Aanbieders van wandelvakanties naar Griekenland

Voor een wandelvakantie naar Griekenland zit je bij veel aanbieders goed voor een mooi, afwisselend en scherp aanbod. De verschillende reisaanbieders hebben vaak elk weer een net wat wisselend aanbod of zijn gespecialiseerd in bepaalde reizen. Zo zijn er specialisten die zich specifiek richten op natuur- en wandelreizen, maar ook de grotere operators bieden wandelvakanties aan.

Wij hebben de beste en meest betrouwbare reisaanbieders van wandelvakanties in Griekenland voor je op een rij gezet. Via onderstaande logo’s kom je direct terecht bij de mooiste wandelvakantie naar Griekenland van die specifieke operator. Boek direct bij één van deze betrouwbare partners en kijk met een gerust gevoel uit naar jouw schitterende reis!

Wandelen in Griekenland

Griekenland is één van de meest diverse landen als het aankomt op natuur. De mogelijkheden voor een wandelvakantie zijn er eindeloos. Van de vele eilanden met ieder hun eigen karakter tot het vaste land waar geen één regio hetzelfde is. Wat wel kenmerkend is voor de Grieken is de gastvrijheid. Nagenoeg overal waar je komt wordt je met open arme ontvangen en staan er heerlijke maaltijden voor je klaar. De accommodaties zijn er goed opgezet en je kan hier goed tot rust komen tussen je wandeling door.

Op het vasteland heb je de verschillende schiereilanden liggen, maar ook bijzondere hooggebergtes. Aan de kusten heb je prachtige beschutte baaitjes liggen die je bijna alleen maar tegenkomt tijdens een mooie wandeling of hike.

De eilanden onderling verschillen ook enorm. Kreta heeft als grootste eiland ook direct het meest afwisselende landschap. Sommige zeggen zelfs dat je als je op Kreta hebt gewandeld je van elk eiland wel een stukje hebt meegemaakt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om te gaan eilandhoppen en dit voor jezelf mee te maken.

Wat Griekenland natuurlijk kenmerkt is de Griekse oudheid. Bijna overal waar je komt is de kans zeer groot dat ergens in de buurt bezichtigingen staan. Hiermee leer je de rijke historie van de Grieken kennen. Denk aan bijzondere en unieke opgravingen, maar ook overgebleven tempels. In de dorpen en steden ademt de rijke historie en dit zie je terug in de architectuur.

Cycladen

De Cycladen zijn een groep Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. Deze archipel speelde een grote rol in de Griekse oudheid en bestaat in totaal uit 56 eilandjes. Tijdens je vakantie kan je ervoor kiezen om één van de eilanden te bezoeken of te gaan eilandhoppen.

Kies je voor eilandhoppen dan ervaar je op een leuke en bijzondere manier de verschillen en overeenkomsten tussen de eilanden. Wij raden je aan om voor de minder toeristische eilanden, zoals Santorini en Mykonos, te gaan. Andros, Tinos en Amorgos zijn enkele schitterende eilanden.

Cycladen

Kreta

Kreta is het grootste eiland van de Griekse eilanden en biedt een schitterende omgeving voor een mooie wandelvakantie. Het landschap wisselt bergen met nauwe passage af met prachtige uitzichten over zee. Naast de wat grotere steden zijn er ook verschillende kleine dorpjes te vinden waar de lokale bevolking je hartelijk verwelkomt.

Daarnaast vind je op Kreta verschillende overblijfselen uit de oudheid, zoals het Minoïsche paleis in Knossos. De wandelpaden op dit eiland zijn zeer goed uitgezet en je kan er dan ook tal van tochten maken door de mooiste gebieden.

Kreta

Peloponnesos

Het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland, de Peloponnesos, is een gebied vol historie en verborgen parels. Van de drie Griekse schiereilanden is dit de middelste en tevens de mooiste populaire voor een wandelvakantie.

Het landschap is er ongerept en zeer afwisselend. In het binnenland kan je er schitterend wandelen door de bergen waarbij je oude ezelspaden gebruikt,. Nabij de kust kom je langs prachtige, afgelegen baaitjes. Ideaal om even bij te komen tijdens een pauze. Hier kun je ongestoord genieten van een indrukwekkende omgeving.

Pindos

In het noordwesten van Griekeland, op het vasteland nabij de grens met Albanië, ligt het Pindosgebergte. Dit ruige landschap is het toneel geweest van enkele van de meest brute gevechten. Tegenwoordig is het er kalm en rustig. Dit berglandschap is perfect voor adembenemende en soms erg pittige wandeltochten.

In dit gebied wisselen enorme bergen zich af met diepe ravijnen, dichtbegroeide bossen en snelstromende rivieren. De Viskoskloof is misschien wel het meest typerend voor deze regio. Tijdens je pauze kan je heerlijk je voeten verkoelen in het koude water.

Pindos