1. Home
  2. Europa
  3. Ierland

Wandelvakantie in Ierland

Een wandelvakantie naar Ierland is met bijna niets te vergelijken. De schitterende landschappen zijn adembenemend en nemen je mee terug in de tijd. De kliffen aan de westkust zijn wereldberoemd. Hier heb je prachtige vergezichten over de Atlantische Oceaan. Ierland is echter nog zoveel meer dan dat. Ook voor cultuur en bijzondere tradities zit je hier goed.

De diversiteit van het land maakt Ierland zo’n bijzondere en uitermate geschikte bestemming voor een wandelvakantie. Voor zowel de beginnende als ervaren wandelaar zijn er mooi en uitdagende (meerdaagse) wandelroutes. Hier leer je Ierland op zijn mooist kennen. Maak nu kennis met dit prachtige land en boek je wandelvakantie naar Ierland!

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Ierland

Er zijn verschillende aanbieders die prachtige wandelvakanties naar Ierland aanbieden. Wij hebben de mooiste wandelvakanties voor je uitgezocht en op een rij gezet. Laat je erdoor inspireren of boek direct één van onderstaande prachtige wandelvakanties door Ierland!

Aanbieders van wandelvakanties naar Ierland

Er zijn tal van aanbieders die (wandel)vakanties naar Ierland aanbieden. Wel zitten er een aantal verschillen tussen deze aanbieders. De één is specialist in natuur- en wandelreizen en de ander richt zich op algemenere vakanties. Vanuit daar kan je weer één van de prachtige routes wandelen.

Ben je op zoek naar een betrouwbare en goede aanbieder voor je wandelvakantie naar Ierland? Via één van onderstaande aanbieders weet je zeker dat je veilig en vertrouwd boekt. Hoewel verschillende in aanbod, hebben ze allemaal prachtige reizen naar Ierland in het assortiment!

Wandelen in Ierland

Ierland kent een uniek, afwisselend landschap. Aan de westkant maak je kennis met een ruige kuststrook. Een ruwe oceaan slaat hier tegen de vaak metershoge kliffen. Meer landinwaarts wisselen uitgestrekte weides zich af met dichte bossen. Typisch Iers zijn de weides vol met schapen die rustig staan te grazen, je zal deze dan ook zeker tegenkomen tijdens je wandelingen. Het over het algemeen glooiende landschap biedt telkens weer een prachtige uitzicht. Neem dan ook zeker je camera mee, want hier maak je foto’s zoals je ze op ansichtkaarten tegenkomt.

Afhankelijk van waar je wandelreis naar Ierland heen gaat ervaar je Ierland weer heel anders. Geen enkel gebied is met elkaar te vergelijken. Waar je het oosten nog redelijk kan vergelijken met Engeland of Schotland, is het westen typisch Iers. De originele Ierse taal is hier vaak nog de standaard. Cultuur en historie komen hier samen. Zo vind je hier één van de oudste kloosters in Europa, maar ook tal van ruïnes. De meeste van deze liggen op één van de vele wandelroutes. Kortom, een prachtige bestemming voor een unieke reis.

Connemara

Connemara ligt in het westen van Ierland en is ontzettend uitgestrekt. De hoogveengebieden zijn een prachtige streek om te wandelen en de kans is groot dat je hier Connemarapony’s tegenkomt. Zoals de naam al zegt is dit de gebied waar ze hun herkomst hebben.

Een deel van deze streek is een nationaal park en bijna overal heb je zicht op de Twelve Bens. Kom je eenmaal in een dorpje terecht? Dan is de kans groot dat hier nog Iers gesproken wordt. Een bijzondere ervaring!

Connemara

Dingle

In het zuidoosten van Ierland liggen een aantal schiereilanden, één daarvan is Dingle. Hier vind je schitterende kliffen die grenzen aan de Atlantische Oceaan en authentieke, schilderachtige vissersdorpjes. Je kan hier schitterend wandelen. Er zijn dan ook verschillende wandelroutes aangelegd.

De bekendste wandelroute die hier ligt is Dingle Way. In totaal is deze route 176 kilometer lang. Een prachtige tocht langs een ruwe oceaan.

Dingle

Iveragh

Onder het schiereiland Dingle ligt het schiereiland Iveragh. Hier vind je de langste wandeltocht van het land, de Kerry Way. Deze soms pittige wandeltocht is schitterend. Uitgestrekte landschappen wisselen zich af.

Het ene moment loop je langs de ruige oceaan die tegen de kliffen slaat, het andere moment loop je door idyllische valleien en en langs unieke meertjes. Hier leer je het echte Ierland kennen. De gezellige dorpjes zijn ontzettend gastvrij en je voelt je direct welkom.

Iveragh

Wicklow

Wicklow is een graafschap dat net ten ten zuiden van Dublin ligt. Door deze regio loopt de oudste wandelroute van het land, de Wicklow Way. De route is 127 kilometer lang en loopt vanaf Dublin naar de Wicklow Mountains.

Tijdens deze tocht kom je alles tegen wat dit land zo bijzonder maakt. Wispelturig weer, uitgestrekte weilanden, prachtige watervallen, glooiende heuvels en dichte bossen. Daarnaast komt deze toch langs enkele historische punten en bijzondere plekken.

Wicklow