1. Home
  2. Europa
  3. IJsland

Wandelvakantie in IJsland

IJsland heeft een bijna mythische werking op veel wandelaars. Het land van vuur en ijs. Een wandelvakantie naar IJsland is een ervaring die je zal bijblijven. Veel wandelaars komen hier dan ook graag nog eens terug om nog meer prachtige gebieden van dit eiland te ontdekken.

De ongereptheid en enorme verscheidenheid in diverse landschappen is wat de meeste mensen naar IJsland trekt. Daarnaast heb je natuurlijk het noorderlicht dat enorm bijzonder is om in het echt te zien. Tijdens een wandelvakantie naar IJsland komt dit allemaal samen. De mooiste reizen en beste aanbieders hebben wij dan ook voor je op een rij gezet.

Wandelen in IJsland

De mooiste wandelvakanties naar IJsland

Tal van reisoperators bieden wandelvakanties naar IJsland aan. Van specialisten tot meer algemene natuurreizen. De mooiste trips naar IJsland hebben we voor je uitgezocht en op een rij gezet. Laat je inspireren of boek direct de reis van je dromen!

Aanbieders van wandelvakanties naar IJsland

Zoals gezegd zijn er tal van operators die (wandel)vakanties naar IJsland aanbieden. Uit ervaring weten we dat er tussen de verschillende aanbieders redelijke verschillen zijn. Zo is de één meer gericht op algemene reizen, waarbij de natuur ontdekken een onderdeel is. Er zijn ook operators die zich specifiek richten op natuur- en wandelvakanties. Als je hier boekt boek je bij een operator waarbij de wandelingen centraal staan. Zeker als je meer ervaren bent kan dit prettiger zijn, omdat ze vaak beter rekening kunnen houden met je wensen.

Ben je op zoek naar een betrouwbare aanbieder van wandelvakanties naar IJsland? Uit ervaring weten wij dat onderstaande aanbieders niet alleen prachtige reizen aanbieden, maar ook topservice bieden. Stuk voor stuk aanbieders waar je met een gerust hart jouw droomreis kan boeken!

Wandelen in IJsland

Een wandelvakantie in IJsland is een trip van magische ervaringen. Het ongerepte landschap blijft continue veranderen, waar je ook loopt. Natuurlijk komen de meeste mensen af op de geothermische bronnen, gletsjers en de adembenemende, kleurrijke bergen. Laten we ook zeker het magische noorderlicht niet vergeten. IJsland is perfect om dit bijzondere natuur tafereel te bewonderen.

Op dit eiland komt alles samen en je kan je reis op ontzettend veel manieren samenstellen. Populair is om een wandelvakantie naar IJsland te boeken waarbij het gehele eiland wordt ontdekt. Dit kan vaak door steeds een stukje verder te trekken, maar hier moet je wel enige tijd voor uittrekken. Een andere optie is dan ook om steeds een kleiner gebied of specifieke route te ontdekken. Op die manier leer je een regio nog beter kennen.

Vergeet ook zeker niet je route te af te wisselen met activiteiten in de buurt, want het land heeft ontzettend veel te bieden. In het noorden kan je bijvoorbeeld schitterend walvissen spotten, zelfs vanaf het land. Wil je het hele eiland ontdekken? Dan raden we je aan om een huurauto te boeken. Zo kan je gemakkelijk gaan en staan waar je wil.

Dimmuborgir

In het noorden van IJsland ligt het schitterende natuurreservaat Dimmuborgir. Hoewel dit gebied door de jaren heen steeds iets toeristischer is geworden, is het er schitterend wandelen. Het gebied is 3000 jaar geleden ontstaan.

Het gebied kenmerkt zich met name door een enorm grillige en imposante rotsformaties. Ondanks de imposante indruk, is het gebied vrij poreus. Het is dan ook verplicht om op het pad te blijven. Daarnaast ligt hier ook het indrukwekkende meer Mývatn.

Dimmuborgir

Jökulsárlón

Jökulsárlón wordt gezien als één van de grootste natuurwonderen van IJsland. Dit enorm grote gletsjermeer ligt in het zuidoosten van het land. Rond dit ijsmeer kan je schitterende tochten wandelen. Het ligt direct aan de Vatnajökull gletsjer en aan het zwarte zandstrand bij de Atlantische Oceaan. Over het meer drijven tal van adembenemende ijsschotsen. Het is één van de mooiste plekken / gebieden van het eiland. Hier wandelen is een unieke ervaring. Vergeet ook zeker niet om foto’s te nemen. Je zal nog vaak willen terugkijken naar de indrukwekkende beelden van deze regio.

Jökulsárlón

Kjölur-route

De Kjölur-route, ook wel Kjalvegur, is één van de belangrijkste routes door de bergen. De tocht gaat dwars door het binnenland van IJsland en is niet geasfalteerd. De totale tocht bestaat uit zo’n 170 kilometer, waarbij je van west naar oost wandelt.

Dit is een tocht voor de meer ervaren wandelaars. Niet alleen door de afstand, maar ook door het ruige terrein. Daarnaast kan ook het weer snel omslaan. Dit is ook de reden dat de tocht enkel in de zomer gelopen kan worden, als deze sneeuwvrij is.

Kjölur-route

Laugavegur Trail

De Laugavegur Trail wordt ook wel gezien als de mooiste trektocht op IJsland. Het is één van de bekendste wandeltochten over het eiland met een totale afstand van 52 kilometer. De meeste mensen doen hier zo’n 4 dagen over.

De tocht begint in het Friðland að Fjallabaki natuurreservaat. Vervolgens kom je langs alles wat IJsland te bieden heeft. Indrukwekkende bergen die van kleur lijken te veranderen, zandwoestijnen, geothermische bronnen, gletsjers, lavavelden, dichte bossen en grasvlaktes.

Laugavegur Trail