1. Home
  2. Europa
  3. Italië
  4. Dolomieten

Wandelvakantie in de Dolomieten

Een wandelvakantie in de Dolomieten staat bij veel (berg)wandelaars hoog op de bucketlist. Zowel voor ervaren wandelaars als wandelaars die voor het eerst gaan wandelen in de bergen heeft de bergketen een magistrale aantrekkingskracht. De Dolomieten liggen in Italië en behoren tot de Zuidelijke Alpen. Ze strekken zich uit over drie regio’s, elk met een eigen karakter.

Een wandelvakantie naar de Dolomieten kan je bij verschillende operators boeken. Ervaren hikers geven misschien eerder de voorkeur aan een huttentocht waarbij je van hut naar hut trekt. Beginnende wandelaars gaan mogelijk liever voor een vaste standplaats en ontdekken van daaruit het gebied. Wij hebben de mooiste reizen, beste operators en informatie over wandelen in de Dolomieten voor je op een rij gezet. Lees verder en kom alles te weten!

Wandelen in de bergen Dolomieten

De mooiste wandelvakanties naar de Dolomieten

Er zijn tal van operators die schitterende wandelvakanties naar de Dolomieten aanbieden. Van pittige wandeltochten voor de ervaren wandelaar tot lichte tochten voor een beginnend wandelaar. Tussen alle operators hebben wij de mooiste en meest unieke reizen uitgezocht en deze op een rij gezet. Laat je inspireren of boek direct de wandelreis die bij jou past!

Aanbieders van wandelvakanties in de Dolomieten

Wil je de magistrale Dolomieten ontdekken? Dan zit je goed bij tal van aanbieders. Zoals eerder gezegd kan je kiezen voor een reis waarbij je van plek naar plek trekt, maar je kan ook kiezen voor een vaste standplaats. Van hieruit maak je dagelijks trips naar schitterende gebieden in de buurt. Het prettige hiervan is dat je niet dagelijks met een backpack op je rug hoeft te lopen. Zeker voor beginnende wandelaars kan dit prettiger zijn, omdat het vaak al pittig genoeg is in de bergen.

De verschillende operators bieden diverse soorten reizen aan. De één richt zich specifiek op de meer ervaren wandelaar. De tochten zijn hier vaak wat pittiger, maar nemen je ook meer mee naar de moeilijker bereikbare stukken. Andere richten zich meer op algemenere vakanties in de Dolomieten van waaruit je de omgeving kan ontdekken.

De beste operators voor vakanties en wandelreizen naar de Dolomieten hebben we voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk partijen waar je schitterende reizen kan boeken. Bij onderstaande operators boek je dan ook met een veilig en prettig gevoel!

Wandelen in de Dolomieten

Niet voor niets staan de Dolomieten op ontzettend veel bucketlists. De bergketen heeft een adembenemende en magistrale werking, een enorme aantrekkingskracht. Niet voor niets staan de Dolomieten sinds 2009 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De routes in de bergketen zijn zeer goed uitgezet, waardoor verdwalen erg lastig is. Niet voor niets gaan veel Duitsers en Oostenrijkers juist naar dit deel van de Alpen. Zelfs op grote hoogte zijn de routes zeer goed gemarkeerd. De verschillende bergliften maken het ook mogelijk om op grotere hoogtes te wandelen. Vanaf hier heb je schitterende vergezichten waarbij je tientallen meters ver kan kijken.

Een dagje wat minder intensief wandelen? Daal wat af en dwaal door de golvende, soms zelfs vlakke, alpenweides. Hier wandel je door prachtige bloemenvelden. Een schitterend gezicht en ook ideaal om te bewandelen met het hele gezin.

Waar de Drei Zinnen het meest bekend zijn van de Dolomieten, zijn er ook nog tal van andere plekken in het gebergte die meer dan de moeite waard zijn om te bewandelen. Denk aan het Bindlgebergt, de Ortleralpen (met de hoogste berg van de keten) en het Rosengarten bergmassief. Tijd om de bergschoenen aan te trekken en dit schitterende gebied te ontdekken tijdens een wandelvakantie!