1. Home
  2. Europa
  3. Portugal
  4. Azoren

Wandelvakantie naar de Azoren

De Azoren zijn één van de mooiste eilanden om te wandelen. Evenals Madeira behoort deze eilandengroep tot Portugal. Een wandelvakantie naar de Azoren is dan ook perfect voor iedere wandelliefhebber die van groen, warmte en adembenemende uitzichten houdt. De natuur op het eiland is ontzettend divers en dat maakt het een ideaal eiland voor een enerverende wandelvakantie.

Online zijn er tal van aanbieders te vinden die wandelvakanties naar de Azoren aanbieden. Voor ieder type loper. Niet gek, want het eiland zelf weet maar al te goed wat haar aantrekkingskracht is. Er liggen dan ook meer dan 60 zeer goed onderhouden wandelroutes verdeeld over de eilanden. Wij nemen je mee in het ruime aanbod trips en waar je de mooiste wandelingen kan maken. Lees snel verder om alles te weten te komen over wandelen op en wandelvakanties naar de Azoren!

De mooiste wandelvakanties naar de Azoren

Er zijn online behoorlijk veel vakanties en wandelvakanties naar de Azoren te vinden. Voor iedereen zit er dus wel een prachtige trip tussen. Of je nu een fanatieke wandelaar bent die misschien wel wil eilandhoppen en elke dag de wandelschoenen wil onderbinden of iemand die zo af en toe wil wandelen, er zijn tal van opties.

De mooiste van deze wandelreizen naar de Azoren hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Een diverse collectie van wandelvakanties voor zowel de fanatieke wandelaar als de gemoedelijke loper. Laat je inspireren of boek direct de reis van je dromen!

Aanbieders van wandelvakanties naar de Azoren

Hierboven hebben we al een aantal prachtige wandelvakanties naar de Azoren op een rij gezet. Misschien zat jouw ideale reis er nog niet tussen, maar geen nood. De tal van operators die wandelvakanties naar de Azoren aanbieden is behoorlijk. De beste en meest betrouwbare hiervan hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Stuk voor stuk zijn het operators die schitterende reizen aanbieden voor diverse soorten wandelaars. Misschien wil je wel meer doen dan alleen wandelen. Een vaste plek is dan het meest ideaal. Vanaf daar ontdek je een specifiek eiland of meerdere eilanden. Je kan er ook voor kiezen om te eilandhoppen en telkens een nieuw eiland te ontdekken waarbij je telkens op een andere plek overnacht. Een natuurreis voor de echte avonturier.

Bij onderstaande partijen boek je jouw reis naar de Azoren eenvoudig, betrouwbaar en snel. Zo ga jij met een gerust en relaxed hart op vakantie!

Wandelen op de Azoren

Wandelen op de AzorenDe Azoren zijn een eilandengroep en niet voor niets favoriet bij ontzettend veel natuurliefhebbers. De eilanden zijn behoorlijk divers. Een schitterende natuur en adembenemende vergezichten wisselen zich af. Wat een behoorlijke rode rode draad is die je op nagenoeg alle eilanden ziet terugkomen is het hoe groen ze zijn. Het is dan ook een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers.

Over alle eilanden heen liggen meer dan 60 goed onderhouden wandelroutes. Deze officiële wandelroutes heten de Azoren Trails. Ze brengen je op de mooiste plekjes van de eilanden en zijn verdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Zo zit er voor elk type wandelaar een passende tocht bij.

De meest populaire eilanden van de eilandengroep zijn São Miguel, Flores, Pico en Faial. São Miguel is het grootste eiland van de eilandengroep. Er liggen maar liefst 35 wandelroutes. Het eiland is schitterend groen met enkele waanzinnige natuurgebieden. Flores is nog zo’n wandelparadijs waar rust en natuur hoogtij vieren. Op dit eiland ontdek je, zoals de naam al doet vermoeden, ontelbaar veel schitterende bloemen (die vaak ook inheems zijn). Daarnaast zijn er schitterende watervallen en kratermeren.

Pico is het eiland voor de echt gevorderde wandelaar. Het eiland draagt de naam van het hoogste punt van de Azoren, de vulkaan Pico. Deze vulkaan kan je beklimmen, maar dit is een pittige en zeer uitdagende tocht. De top ligt op meer dan 2300 meter hoogte. Op het eiland Faial, waar de laatste vulkaanuitbarsting van de eilandengroep was (1957), ligt de schitterende krater Caldeira E Capelinhos. Verder heb je dit eiland in 1 à 2 dagen wel gehad. Het is dan ook ideaal om mee te nemen als je gaat eilandhoppen.