1. Home
  2. Europa
  3. Spanje

Wandelvakantie in Spanje

Spanje is één van de populairste vakantielanden in Europa en ook voor wandelaars is dit een prachtige bestemming. De grootte van het land zorgt voor veel afwisseling in landschappen en klimaten, over de eilanden nog niet eens te spreken. Spanje is dus bij uitstek een bestemming voor een schitterende wandelvakantie.

Een wandelvakantie naar Spanje is een unieke ervaring en wij verwachten dat als je er één keer bent geweest je zeker nog een keer terugkomt. De gebieden zijn zo divers dat je meerdere reizen nodig hebt om alles goed te ontdekken. Van de woestijn rond Almería tot de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada en van de enorme pieken van de Pyreneeën tot het vogelparadijs van Extremadura. Wij vertellen je alles over de mooiste wandelvakantie naar Spanje, betrouwbare operators en natuurlijk de mooiste regio’s!

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Spanje

Hoe divers het landschap van Spanje is, zoveel operators zijn er ook die wandelvakanties naar Spanje aanbieden. Wij hebben tussen al deze aanbieders de mooiste reizen op een rij gezet. Laat je inspireren door deze schitterende natuur- en wandelreizen of boek direct!

Aanbieders van wandelvakanties naar Spanje

Er zijn ontzettend veel aanbieders om je wandelvakantie naar Spanje bij te boeken. Van de grotere, reguliere operators tot specialisten op het gebied van natuur- en wandelreizen. Elk van deze aanbieders heeft zijn eigen aanbod met schitterende reizen naar de mooiste regio’s. Van accommodaties van waaruit je eenvoudig op eigen houtje je eigen wandelingen en hikes kan plannen tot georganiseerde trips waarbij je verder niets hoeft te regelen.

Alle partners uit onderstaand overzicht zijn stuk voor stuk betrouwbaar en hebben een ruim aanbod aan accommodaties en wandelvakanties in Spanje. Je boekt er veilig jouw reis. Zo kan je met een prettig en veilig gevoel beginnen aan jouw avontuur!

Wandelen in Spanje

Veel mensen kiezen voor Spanje als vakantieland voor de zonovergoten stranden en het heerlijke bruinbakken, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden. Voor wandelaars en hikers is dit land een waar paradijs waar je meerdere trips voor nodig hebt om het écht te ontdekken.

Door het land heen zijn er meerdere bergketens met kilometers hoge bergen, waar de sneeuw vaak het hele jaar door de toppen bedekt. In deze gebieden kom je allerlei soorten gieren en arenden tegen, maar ook allerlei andere wilde dieren. In het westen van het land is de omgeving vooral erg groen en dichtbegroeid. Hier ontdek je dus weer een hele andere kant van Spanje. Er leven in dit gebied ook volop lynxen. Kortom, in Spanje is geen gebied hetzelfde en je bent er nooit uitgewandeld.

Extremadura

Tegen de grens van Portugal, in het westen van Spanje, ligt de regio Extremadura. Dit gebied is ongerept en staat bekend als een waar vogelparadijs. Veel wandelaars en natuurliefhebbers komen dan ook op dit gebied af.

Naast deze schitterende flora en fauna biedt deze regio ook enorm veel historie. Zo is de hoofdstad, Mérida, een Romeinse stad. Deze staats zelfs op de UNESCO-Wereldergoedlijst. Tot slot staat deze regio bekend om een zeer speciaal exportproduct, Ibérico ham. De varkens zie je op de velden rondscharrelen.

Extremadura

Sierra de Guara

Aan de voet van de Pyreneeën ligt het natuurpark Sierra de Guara. Dit park is bij bergbeklimmers en canyoning liefhebbers al langer bekend, maar onder wandelaars en hikers begint het ook steeds meer naamsbekendheid te vergaren.

Dit is niet gek, want het park is enorm indrukwekkend. Je vindt er steile rotsen, diepe kloven en bijzondere routes. Deze lopen veelal over oude geitenpaadjes. Rond de pieken in dit gebied zie je regelmatig verschillende soorten gieren en arenden rondzweven op zoek naar een prooi. Kortom, een prachtige regio in het noordoosten van Spanje.

Sierra de Guara

Sierra Nevada

Dit bijzondere gebergte ligt in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. Het is een waar wandelparadijs voor gelauterde hiker en wandelaar, maar ook voor beginners liggen er tal van routes. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de toppen van de bergen nagenoeg het hele jaar door besneeuwd. De naam Sierra Nevada betekent ‘besneeuwde bergketen’.

Een wandelvakantie in dit gebied is adembenemd en biedt schitterende vergezichten. Daarbij ontdek je hier het traditionele en klassieke Spanje, maar ook de invloeden van de Moren. Kortom, een prachtige regio.

Sierra Nevada

Picos de Europa

In het noorden van Spanje ligt één van de meest indrukwekkende bergketens van Europa, Picos de Europa. Dit betekent “Pieken van Europa” en de keten doet zijn naam eer aan. De toppen zijn bijna het hele jaar door bedekt met sneeuw en zijn ontzettend stijl. Hoewel maar 20 kilometer van de kust verwijderd, is de hoogste top 2.648 meter.

Tijdens het wandelen zie je tal van dieren. Gemzen en gieren zul je zeker zien in deze regio, maar ook de typische koeien voor deze regio zijn leuk om tegen te komen. Hier is de natuur nog echt ongerept en wild.

Picos de Europa