1. Home
  2. Europa
  3. Zweden

Wandelvakantie in Zweden

Zweden is een schitterende bestemming voor een unieke wandelvakantie. Als één van de Scandinavische landen ervaar je hier een bijzondere cultuur en uitgestrekte landschappen. Tijdens een wandelvakantie in Zweden komt dit samen en elk gebied waar je gaat is anders. Dit maakt het land enorm bijzonder en meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Wil je een wandelvakantie naar Zweden boeken, dan heb je een ruime keuze in het aanbod. Kies voor een vakantie waarbij je cultuur en natuur combineert of ga juist voor een zware tocht door één van de ruigere gebieden. Wij hebben alvast de aanbieders en mooiste reizen voor je vergeleken en op een rij gezet. Zo kan jij je heerlijk laten inspireren voor een wandelvakantie naar Zweden!

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Zweden

Wandelvakanties naar Zweden zijn er in alle soorten en maten. Wij hebben tussen alle aanbieders de mooiste reizen voor je uitgezocht en overzichtelijk op een rij gezet. Laat je erdoor inspireren of boek direct jouw wandelvakantie naar Zweden!

Aanbieders van wandelvakanties naar Zweden

Wil je wandelen in Zweden, dan zit je goed bij tal van aanbieders. Het aanbod tussen de aanbieders is behoorlijk divers en verschillend. De één is bijvoorbeeld een echte specialist op het gebied van natuur- en wandelvakanties, de ander richt zich meer op algemene reizen. Huur je bijvoorbeeld een auto? Dan kan je er natuurlijk altijd zelf op uit trekken.

Natuurlijk wil je jouw wandelvakantie in Zweden op een veilige manier en bij een betrouwbare aanbieder boeken. Wij begrijpen dat helemaal. Onderstaande aanbieders bieden stuk voor stuk schitterende reizen naar Zweden aan. Zo boek je jouw reis met een veilig gevoel.

Wandelen in Zweden

Wandelen is een waar feestje. Het uitgestrekte land kent een enorme diversiteit aan landschappen. Van het besneeuwde Lapland in het noorden tot de uitgestrekte bossen van Skåne in het zuiden. Nergens waar je komt is het landschap hetzelfde. Ga je in de zomer, dan is het in sommige delen (bijna) 24 uur per dag licht. Ga je in de winter, dan is het tegenovergestelde waar. Hierdoor ervaar je het land nooit op dezelfde manier. Ga je tegen het einde van de zomer? Dan kan je in de noordelijke gebieden het indrukwekkende noorderlicht ervaren.

Naast een zeer bijzonder en uniek landschap kent Zweden ook een rijke cultuur met bijzondere tradities. Tijdens tal van wandeltochten komt dit allemaal samen. Er liggen duizenden kilometers aan gemarkeerde wandelroutes. Hierdoor kan je altijd heerlijk wandelen in Zweden. Wij weten in ieder geval zeker dat als je één keer voor een wandelvakantie in Zweden hebt gekozen, je zeker nog vaker terug zal komen.

Skåne

De meest zuidelijke regio van Zweden is Skåne. In deze regio ligt onder meer Malmö. Hier kan je mooi wandelen in een divers landschap. Van kleine en kleurrijke vissersdorpjes tot enorme bossen. Langs de kust vind je afwisselend steile kliffen en prachtige zandstranden.

Wandelroutes zijn hier zeer goed aangelegd en we weten bijna zeker dat je hier nog vaker terugkomt. Er is zoveel te ontdekken. Met meer dan 1.000 kilometer aan aangelegde wandelroutes valt hier zeer veel te zien.

Skåne

Småland

Misschien wel het meest bekende en typerende gebied van Zweden is Småland. De naam herken je misschien van de IKEA? Het kinderparadijs heeft namelijk dezelfde naam. Niet gek, want in deze streek is de meubelgigant opgericht. Daarnaast is dit gebied ook de geboortegrond en inspiratie geweest voor de boeken van Pipi Langkous.

Hier wandel je door pure wildernis, terwijl er altijd kleine vissersdorpjes in de buurt zijn. Je kan in dit gebied bijvoorbeeld de bekende Emigrantenroute lopen, een prachtige tocht.

Småland

Dalarna

Dalarna, ook wel “Zweden in het klein”, bestaat uit een mix van schitterende natuur en een unieke cultuur. De landschappen zijn er enorm uitgestrekt. Van prachtige bossen tot indrukwekkende bergen en van glooiende bloemenweiden tot idyllische meren.

Naast een prachtige natuur kent dit gebied ook een rijke cultuur, die in tal van tochten terugkomt. Leer eeuwenoude verhalen kennen en ontdek welke gebeurtenissen dit gebied hebben gevormd.

Dalarna

Lapland

In het hoge noorden van Zweden, boven de poolcirkel, kan je schitterend wandelen in het Zweedse deel van Lapland. Advies is op een georganiseerde tocht te gaan, want hier gelden andere wetten. Mobiel bereikbaar is niet vanzelfsprekend en de natuur is er onverbiddelijk.

In deze streek kan je de zeer bijzondere Koningsroute wandelen. Meer dan 400 kilometer lang om het mooiste wat Lapland te bieden heeft in het echt te bewonderen. Kom je op het juiste moment? Dan ervaar je ook het noorderlicht!

Lapland