1. Home
  2. Slovenië

Wandelvakantie in Slovenië

Slovenië is een nog wat minder ontdekt land binnen Europa, zo ook op het gebied van wandelen en hiken. Dit terwijl een wandelvakantie naar Slovenië ontzettend veel moois te bieden heeft. In het noorden grenst het land aan Oostenrijk. Het land telt dan ook tal van bergketens, maar ook uitgestrekte bossen en alpenweides. Een prachtig land dus om te voet te ontdekken.

Wie het landschap van Slovenië wil ontdekken zit goed met een mooie wandelvakantie. Voor zowel beginners als ervaren wandelaars zijn er tal van prachtige reizen naar dit land. Ontdek de bergketens vanuit één vaste uitvalsbasis of trek van hut naar hut.

Wandelvakantie in Slovenië

De mooiste wandelvakanties naar Slovenië

Er zijn online verschillende aanbieders die wandelvakanties naar Slovenië aanbieden. Uit het ruime aanbod vakanties hebben wij de mooiste voor je uitgezocht en op een rij gezet. Laat je erdoor inspireren of boek direct de reis die jouw voorkeur heeft!

Aanbieders van wandelvakanties naar Slovenië

Hoewel Slovenië als wandelland nog minder ontdekt is dan veel andere landen in Europa zijn er toch nog redelijk wat aanbieders te vinden die reizen naar dit land aanbieden. Een behoorlijk deel hiervan zijn de grotere spelers in de reisbranche. Toch heb je ook vanuit dit aanbod vaak een mooie uitvalsbasis voor tochten, zeker als je een meer beginnend of licht ervaren wandelaar bent.

Er zijn op de markt ook nog een flink aantal specialisten actief. Hier zit je vaak goed als je echt op zoek bent naar het avontuur en flink de bergen in wil gaan. Denk bijvoorbeeld aan trektochten. Deze specialisten richten zich vaak op de meer ervaren wandelaar en hiker, maar ook voor beginners hebben ze vaak enkele mooie wandelvakanties naar Slovenië in het aanbod.

Wil je zeker zijn dat je boekt bij een betrouwbare partner? Boek dan via één van onderstaande aanbieders. Zo weet je zeker dat je met een veilig en goed gevoel jouw wandelvakantie naar Slovenië kan boeken!

Wandelen in Slovenië

Wandelen in Slovenië is voor iedereen. Het uitgestrekte landschap biedt wandelroutes voor ieder niveau, van eenvoudige routes met relatief weinig hoogteverschillen tot intensieve, meerdaagse trektochten door de bergen. Er lopen meerdere bergketens door het land heen die bij de Alpen horen.

Anders dan bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland is dit land nog minder goed ontdekt door wandelliefhebbers. Zonde, want dit land doet zeker niet onder. Met uitgestrekte alpenweides, schitterende pieken boven de 2 kilometer, pittoreske bergdorpjes en kabbelende beekjes zijn de bergketens in dit land het ontdekken meer dan waard.

Julische Alpen

Vernoemd naar Julius Caesar zijn de Julische Alpen één van de wandelhoogtepunten van Slovenië. Hier liggen veruit de meeste kilometers wandelpad van het land. Deze paden brengen je langs schitterende gebieden vol met hoogtemeters.

In de Julische Alpen vind je wandelroutes voor ieder niveau en van een diverse duur. Wil je bijvoorbeeld wat relaxter lopen? Dan zijn de valleien een schitterend gebied. Voor de ervaren wandelaars zijn de hoogste bergtoppen een mooie uitdaging.

Julische Alpen rivier

Karawanken

De Karawanken zijn een zeer bekende bergketen van de Alpen en vormt de natuurlijke grens tussen Oostenrijk en Slovenië. De natuur is hier nog ongerept en relatief zijn hier weinig andere toeristen. Je kan hier soms de hele dag wel niemand tegenkomen. Ga je voor een huttentocht? Dan kan het zijn dat je maar een handjevol anderen tegenkomt.

Deze bergketen kent verschillende pieken boven de 2000 meter, maar vergeet ook zeker de valleien niet. Het is een adembenemend gebied waar je de mooiste tochten kan maken.

Karawanken met weide

Kamnik Savinja Alpen

De Kamnik Savinja Alpen is de enige bergketen die volledig binnen Slovenië ligt. Dit gebied ligt naast de Julische Alpen, in het noorden van het land. De twee worden gebieden worden door elkaar gescheiden via de Sava-vallei.

In de Kamnik Savinja Alpen liggen diverse prachtige pieken om te verkennen. De plateaus en valleien bieden echter ook erg mooie uitzichten met kleurrijke alpenweides. Door het gebied lopen meerdere wandelroutes en tal van kilometers aan goed gemarkeerde wandelpaden.

Kamnik Savinja Alpen berghelling

Sloveense Bergpad

Het Sloveense Bergpad is een pad dat door elke fanatieke wandelaar en hiker een keer gelopen moet zijn. Waarom? Het is het oudste thru-hiking pad van Europa. Oftewel, de eerste officiële langeafstandswandeling die je in Europa kon doen.

Het pad is bijna 600 kilometer lang en begint in Maribor in het noordoosten van het land. Van daaruit ga je via Pohorje naar de Kamnik Savinja Alpen, de Karawanken en sluit je af in de Julische Alpen. Een ware beleving!

Het Sloveense Bergpad bord