1. Home
  2. Europa
  3. België
  4. Ardennen

Wandelvakantie naar de Ardennen

Misschien wel de populairste regio voor een wandelvakantie, de Ardennen. Net over de grens bij Zuid-Limburg ligt deze schitterende regio. Grotendeels ligt dit gebied in België, maar ook voor een behoorlijk deel nog in Luxemburg en Frankrijk. Het gebied is dicht bebost en dit maakt het een prachtig gebied om heerlijk te wandelen. Hier ervaar je pure rust en ben je één met de natuur. Logisch dus dat veel wandelaars kiezen voor een wandelvakantie in de Ardennen.

Het hele jaar door kan je prachtig wandelen door de Ardennen. Wel is het er grotendeels erg nat, dit komt door de ligging van het gebied. In de winter ligt er vaak een mooi sneeuwpak waar het ook prachtig door wandelen is. Zorg er wel voor dat je warm bent aangekleed en neem altijd de juiste uitrusting mee. We nemen je mee in alles wat je moet weten voor een wandelvakantie in dit gebied.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar de Ardennen

Online zijn er ontzettend veel wandelvakanties naar de Ardennen te vinden. Deze worden door allerlei reisaanbieders aangeboden. Wij hebben de mooiste reizen voor je uitgezocht en deze op een rij gezet. Laat je erdoor inspireren of boek direct een wandelreis die je aanspreekt!

Aanbieders van wandelvakanties naar de Ardennen

Wil je een prachtige natuur- of wandelreis naar de Ardennen boeken? Dan zit je bij tal van online aanbieders goed. Deze bieden stuk voor stuk uiteenlopende reizen naar dit Belgische gebergte aan. De één is echt gericht op de doorgewinterde avonturier, de ander op de meer gemiddelde vakantieganger die ook graag wandelt.

De ruime hoeveelheid aanbieders zorgt ook voor een flinke verscheidenheid in soorten reizen. Van trektochten die van punt A naar punt B gaan tot reizen waarbij je een vaste overnachtingsplek hebt en van daaruit mooie wandelingen in de regio maakt. Daarbij kan je de ene reis beter combineren met bijvoorbeeld wat cultuur, historie of gastronomie dan de ander. Zo zit er voor iedereen wat bij.

Onderstaande partijen bieden stuk voor stuk mooie reizen en wandelvakanties naar de Ardennen aan.

Wandelen in de Ardennen

Wandelen in de Ardennen is nooit hetzelfde. Het gebied is vrij divers met ontzettend veel unieke punten. Daarnaast zijn de dorpjes in het gebied erg karakteristiek en vaak gebouwd uit natuursteen van de lokale steengroeven. Dit maakt het een zeer pittoreske regio.

Door de ligging van de Ardennen regent het vrij veel in dit gebied en is het er relatief koel. Daarnaast sneeuwt het er vaak behoorlijk in de winter. Een pak sneeuw van zo’n halve meter of meer is niet zeldzaam in de Ardennen. Dit maakt het dan ook een prachtig winterwonderland om in te lopen.

De dichte bebossing van deze regio zorgt ervoor dat er tal van wilde dieren rondlopen die relatief goed te spotten zijn. Zo zie je boven de bossen vaak diverse roofvogels cirkelen, maar lopen er ook tal van soorten herten rond. Bijzondere soorten die je hier kan aantreffen zijn zwarte ooievaars en lynxen, maar deze laatste zijn wel erg schuw. Zeker als je vroeg in de ochtend gaat wandelen of tegen het eind van de middag, is de kans groot dat je wild tegen gaat komen.