1. Home
  2. Europa
  3. Duitsland
  4. Zwarte Woud

Wandelvakanties in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is één van de populairste gebieden voor een wandelvakantie in Duitsland. Niet gek dat zoveel mensen het Zwarte Woud weten te vinden om te wandelen, want met ruim 24.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden raak je hier bijna niet uitgewandeld.

Naast de vele kilometers aan wandelpad zijn er ook volop mogelijkheden om goed te overnachten en de regio te leren kennen. De gezellige en goed opgezette accommodaties richten zich veelal op wandelaars. Naast het wandelen door de prachtige landschappen is er in deze regio echter nog veel meer te doen. Ideaal om te combineren tijdens een wandelvakantie naar het Zwarte Woud!

Zwarte Woud wandelvakantie

De mooiste wandelvakanties naar het Zwarte Woud

Er zijn online tal van aanbieder die wandelvakanties naar het Zwarte Woud aanbieden. Van meer algemene vakanties tot specialisten. De mooiste reizen hebben we voor je uitgezocht en op een rij gezet. Laat je inspireren door het Zwarte Woud of boek direct de reis van je voorkeur!

Aanbieders van wandelvakanties naar het Zwarte Woud

Als één van de populairste gebieden van Duitsland is het logisch dat er tal van aanbieders zijn die reizen naar het Zwarte Woud aanbieden. De meeste zijn gericht op de schitterende natuur die je hier aantreft. Veel grote aanbieders bieden dan ook reizen aan naar deze regio. Niet alleen een langere wandelvakantie, maar ook een midweek of weekendje weg. Op zo’n 5 à 7 uur rijden is het ook vrij goed bereikbaar. Vanuit tal van locaties heb je hier een mooie uitvalsbasis om het gebied te verkennen.

Naast de grotere aanbieders zijn er ook specialisten op het gebied van wandelvakanties die wandelvakanties naar het Zwarte Woud aanbieden. Deze richten zich vaak op de wat meer ervaren wandelaar. Denk aan trektochten van plek naar plek. Er zitten echter ook reizen tussen voor de meer beginnend wandelaar die echt puur en alleen voor het wandelen komen.

Wil je met een zeker en goed gevoel je wandelvakantie naar het Zwarte Woud boeken? Via één van onderstaande aanbieders weet je zeker dat je goed zit. Zo ga je met een prettig en veilig gevoel op vakantie!

Wandelen in het Zwarte Woud

Wandelen langs rivieren in het Zwarte WoudHet Zwarte Woud is een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Met de vele duizenden kilometers aan wandelpad ontdek je het woud telkens weer op een andere manier. Van eenvoudige tochten door valleien tot intensieve tochten met flink wat hoogtemeters. In het Zwarte Woud kom je het allemaal tegen.

Eén van de populairste tochten door het Zwarte Woud is de ZweiTälerSteig. Deze schitterende tocht hebben we niet voor niets in onze lijst met mooiste wandelroutes van Duitsland opgenomen. De tocht is 106 kilometer lang en duurt 5 dagen. Wat deze tocht zo bijzonder maakt is dat je tijdens het wandelen door alle klimaatzones komt die het Zwarte Woud kent, maar ook dat je de drie hoogste toppen bezoekt. Kortom, een pittige, maar indrukwekkende tocht.

In het Zwarte Woud vind je echter ook tal van mooie dagroutes voor minder ervaren wandelaars. Hierbij kom je langs rustig kabbelende beekjes en riviertjes, watervallen en ruïnes. Tijdens de wandelingen kom je er snel achter waarom dit het gebied is waar de meeste sprookjes van de gebroeders Grimm zich afspelen. Het gebied is enorm inspirerend en betoverend. Na je eerste bezoek zal je hier dan ook zeker nog vaak terugkomen!

Nog veel meer te beleven in het Zwarte Woud

Burg Hohenzollern in het Zwarte WoudNaast een schitterende natuur en prachtige landschappen heeft het Zwarte Woud nog veel meer te bieden. Qua cultuur en historie zit je hier ook goed. Daarnaast kent het gebied ook een erg rijke keuken. Wist je bijvoorbeeld dat enkele van de beste Duitse wijnen uit dit gebied komen? Voor een complete vakantie waarin je jezelf kan onderdompelen in natuur, cultuur, historie en goed eten en drinken zit je hier goed.

Eén van de hoogtepunten van dit gebied is Burg Hohenzollern. Dit indrukwekkende kasteel is niet te missen en ligt op een bergtop van 850 meter hoog. Ideaal dus ook om deze eerst te beklimmen. Bij het zien van dit kasteel begrijp je direct de sterke connectie met sprookjes die dit gebied heeft.

Een andere activiteit die erg leuk is om te doen is het bezoeken van één van de vele koekoeksklokmusea. Deze klok is uitgevonden in dit gebied en daar zijn ze erg trots op. In de musea vind je dan ook tal van dit soort klokken in allerlei soorten en maten. Erg grappig om een keer gezien te hebben.

Waar het Zwarte Woud ook bekend om staat is de bron van de Donau. Deze ligt in het dorpje Donaueschingen. Hoewel dit niet helemaal de officiële oorsprong is, vind je hier wel een monument ter ere van de rivier. Bijzonder om te bedenken dat het water dat je hier ziet bijna 3000 kilometer zal afleggen door 10 landen en eindigt in de Zwarte Zee.