1. Home
  2. Europa
  3. Engeland

Wandelvakantie in Engeland

Engeland is een schitterend land om te wandelen. De diversiteit van het landschap en cultuur is enorm. Kenmerkend zijn de ruige kusten met steile kliffen, maar ook de glooiende heuvels. Wandelen in Engeland is een waar feestje. Niet alleen in Engeland, maar ook in de rest van het Verenigd Koninkrijk (zoals Schotland) en Ierland is het prachtig wandelen.

Een wandelvakantie naar het Engeland is dan ook eenvoudig te boeken bij allerlei aanbieders. De grootste keuze die gemaakt moet worden is waar je gaat wandelen. Voor iedere wandelaar zit er een mooie streek tussen, zowel qua landschap, cultuur en historie.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Engeland

Voor een wandelvakantie naar Engeland zit je goed bij tal van aanbieders. Tussen al deze aanbieders hebben wij alvast de mooiste reizen voor je uitgezocht. In onderstaand overzicht vind je ze op een rij. Laat je erdoor inspireren of boek direct de wandelvakantie van je voorkeur naar Engeland!

Aanbieders van wandelvakanties naar Engeland

Tussen alle aanbieders die wandelvakanties naar Engeland aanbieden zitten behoorlijk wat verschillen. Elke aanbieder heeft weer zijn eigen aanbod aan wandelreizen naar de meest bijzondere gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Tussen de verschillende reisaanbieders zitten wel redelijk wat verschillen. Niet alleen in bestemmingen, maar ook in soorten reizen en niveaus. Zo heb je de algemenere reisaanbieders, maar ook echte specialisten op het gebied van wandel- en natuurreizen.

Ben je op zoek naar de beste reisaanbieder voor jouw wandelvakantie naar Engeland? Klik op één van onderstaande aanbieders om het aanbod reizen te bekijken. Stuk voor stuk zijn het betrouwbare partners waar je met een veilig gevoel een schitterende wandelvakantie kan boeken!

Wandelen in Engeland

Wandelen in Engeland betekent in de voetsporen treden van legendarische mythen en saga’s. De historie die het land heeft gemaakt is overal nog goed zichtbaar. Je ziet precies hoe dit land en de cultuur gevormd zijn. Van overblijfselen van de Romeinen en Vikingen tot plegrims en ridders.

Het landschap is er indrukwekkend vol met ongerepte gebieden. Een groot deel van het landschap bestaat uit groene, glooiende heuvels en door stenen muurtje omheinde weilanden. Hier grazend de schapen op hun gemak. Daarnaast vind je hier ook prachtige bossen en rustig kabbelende beekjes. Een idyllisch landschap.

Neem wel een goede regenjas en/of paraplu mee, want het kan natuurlijk  nogal hard regenen in Engeland. Het meest ideale moment om te gaan is dan ook de zomer. Het is er dan net wat warmer en je hoeft minder bepakt erop uit. Toch is een paraplu altijd een must om bij je te hebben, want je weet nooit wanneer het omslaat.

Cornwall

Cornwall is een graafschap in Engeland en het uiterste zuidwesten van Engeland. Hier kan je schitterend wandelen langs de kust van Engeland, zoals rond “Land’s End”. Zoals de naam al zegt is dit het uiterste puntje in het zuidwesten van Engeland.

Je kan in deze streek wandelen door een prachtig, maar ruw gebied. De steile kliffen en ruige rotsen worden afgewisseld met prachtige stranden. Daarnaast kom je in deze streek ook tal van oude, verlaten mijnen tegen.

Menu