1. Home
  2. Europa
  3. Engeland

Wandelvakantie in Engeland

Engeland is een schitterend land om te wandelen. De diversiteit van het landschap en cultuur is enorm. Kenmerkend zijn de ruige kusten met steile kliffen, maar ook de glooiende heuvels. Wandelen in Engeland is een waar feestje. Niet alleen in Engeland, maar ook in de rest van het Verenigd Koninkrijk (zoals Schotland) en Ierland is het prachtig wandelen.

Een wandelvakantie naar het Engeland is dan ook eenvoudig te boeken bij allerlei aanbieders. De grootste keuze die gemaakt moet worden is waar je gaat wandelen. Voor iedere wandelaar zit er een mooie streek tussen, zowel qua landschap, cultuur en historie.

Test banner

De mooiste wandelvakanties naar Engeland

Voor een wandelvakantie naar Engeland zit je goed bij tal van aanbieders. Tussen al deze aanbieders hebben wij alvast de mooiste reizen voor je uitgezocht. In onderstaand overzicht vind je ze op een rij. Laat je erdoor inspireren of boek direct de wandelvakantie van je voorkeur naar Engeland!

Aanbieders van wandelvakanties naar Engeland

Tussen alle aanbieders die wandelvakanties naar Engeland aanbieden zitten behoorlijk wat verschillen. Elke aanbieder heeft weer zijn eigen aanbod aan wandelreizen naar de meest bijzondere gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Tussen de verschillende reisaanbieders zitten wel redelijk wat verschillen. Niet alleen in bestemmingen, maar ook in soorten reizen en niveaus. Zo heb je de algemenere reisaanbieders, maar ook echte specialisten op het gebied van wandel- en natuurreizen.

Ben je op zoek naar de beste reisaanbieder voor jouw wandelvakantie naar Engeland? Klik op één van onderstaande aanbieders om het aanbod reizen te bekijken. Stuk voor stuk zijn het betrouwbare partners waar je met een veilig gevoel een schitterende wandelvakantie kan boeken!

Wandelen in Engeland

Wandelen in Engeland betekent in de voetsporen treden van legendarische mythen en saga’s. De historie die het land heeft gemaakt is overal nog goed zichtbaar. Je ziet precies hoe dit land en de cultuur gevormd zijn. Van overblijfselen van de Romeinen en Vikingen tot plegrims en ridders.

Het landschap is er indrukwekkend vol met ongerepte gebieden. Een groot deel van het landschap bestaat uit groene, glooiende heuvels en door stenen muurtje omheinde weilanden. Hier grazend de schapen op hun gemak. Daarnaast vind je hier ook prachtige bossen en rustig kabbelende beekjes. Een idyllisch landschap.

Neem wel een goede regenjas en/of paraplu mee, want het kan natuurlijk  nogal hard regenen in Engeland. Het meest ideale moment om te gaan is dan ook de zomer. Het is er dan net wat warmer en je hoeft minder bepakt erop uit. Toch is een paraplu altijd een must om bij je te hebben, want je weet nooit wanneer het omslaat.

Cornwall

Cornwall is een graafschap in Engeland en het uiterste zuidwesten van Engeland. Hier kan je schitterend wandelen langs de kust van Engeland, zoals rond “Land’s End”. Zoals de naam al zegt is dit het uiterste puntje in het zuidwesten van Engeland.

Je kan in deze streek wandelen door een prachtig, maar ruw gebied. De steile kliffen en ruige rotsen worden afgewisseld met prachtige stranden. Daarnaast kom je in deze streek ook tal van oude, verlaten mijnen tegen.

Kanaaleilanden

Hoewel de Kanaaleilanden bij Engeland horen liggen ze vlak voor de Franse kust. Deze bijzondere combinatie merk je hier snel. Je komt hier de Engelse humor tegen, maar ook zeer goede wijnen. Het eten is er ontzettend goed, de kustlijn afwisselend en vriendelijk en de wandelingen zijn er goed te doen.

Wandelen op de Kanaaleilanden is over het algemeen goed te doen. De tochten zijn er van een redelijk eenvoudig niveau, maar daarom niet minder mooi.

Kanaaleilanden

Lake District

Het Lake District is misschien wel de populairste bestemming voor een wandelvakantie in Engeland. In het noorden van het land, bijna tegen de grens met Schotland, vind je indrukwekkende bergruggen en natuurlijk schitterende meren. Hier wandel je door een uniek, ongerept landschap.

Ben je een minder ervaren wandelaar? Het Lake District bevat ook tal van glooiende heuvels. Voor ieder type wandelaar zit je in deze streek van het land goed.

Lake District

Sussex

In het zuidoosten van het land, onder Londen, ligt het gebied Sussex. Een gebied met een lange geschiedenis en een schitterend landschap. De kust is hier over het algemeen minder ruw, maar dat betekent niet dat je hier helemaal geen kliffen hebt.

Je vindt er veel zandstranden waar je heerlijk aan kaan vertoeven. Ideaal voor een mooie stop tijdens een tocht. Vergeet echter de Seven Sisters niet. Deze kliffen zijn een waar plaatje en één van de hoogtepunten van dit bijzondere gebied.

Sussex