1. Home
  2. Europa
  3. Spanje
  4. Andalusië

Wandelvakantie naar Andalusië

Andalusië is één van de meest populaire gebieden van Spanje voor een vakantie. Ook voor actieve vakanties, zoals een wandelvakantie, is dit gebied een schitterende regio. Van de adembenemende bergtoppen van de Sierra Nevada tot El Caminito del Rey nabij Málaga, er zijn ontelbaar veel schitterende gebieden voor een wandelvakantie in Andalusië.

Naast schitterende natuur zit je in dit gebied ook goed voor de echte Spaanse cultuur. Hier wordt er nog ontzettend veel waarde gehecht aan tal van tradities. Het Spaanse temperament ga je hier dan ook zeker vinden. Wil je alles te weten komen over wandelen en wandelvakanties in Andalusië? Wij leggen je het allemaal uit.

Wandelen in Andalusië

De mooiste wandelvakanties naar Andalusië

Er zijn tal van reizen mogelijk voor een wandelvakantie in Andalusië. Van experts op het gebied van natuurvakanties tot de breder georiënteerde reisaanbieders. De mogelijkheden voor een wandelvakantie naar Andalusië zijn enorm. De mooiste van deze wandelvakanties in de regio Andalusië hebben we voor je op een rij gezet. Laat je inspireren of boek direct!

Aanbieders van wandelvakanties naar de Andalusië

Er zijn ontzettend veel aanbieders die vakanties en reizen naar Andalusië aanbieden. Natuurlijk zitten hier de grote jongens tussen, zoals een TUI en Sunweb. Vaak zijn deze vakanties niet direct gericht op het wandelen, maar ze bieden wel een prachtige uitvalsbasis om van daaruit de omgeving te gaan verkennen.

Naast de grote reisaanbieders zijn er ook verschillende specialisten voor het boeken van een wandelvakantie naar Andalusië. Deze richten zich echt op reizen die puur gericht zijn op het wandelen en het ontdekken van de natuur. Dit kan trektochten tot dagtochten gaan, maar de natuur staat hierbij centraal. Veelal is de overnachtingsplek ook niet in een grote stad of enorm toeristisch deel.

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met tal van reisaanbieders. Afhankelijk van je wensen kan je bepaalde voorkeuren hebben. Onderstaand overzicht biedt een ruim aanbod van aanbieders van wandelvakanties en reizen naar Andalusië. Stuk voor stuk betrouwbare operators waar je met een gerust hart je vakantie kan boeken!

Wandelen in Andalusië

Andalusië is qua inwoners de grootste autonome regio van Spanje en qua oppervlakte de één na grootste. Niet voor niets dat het gebied enorm divers is en ontzettend veel verschillende soorten gebieden en culturen kent. Wandelen in Andalusië is dan ook nergens hetzelfde.

De regio strekt zich uit over nagenoeg het hele zuiden van Spanje. In het westen grenst het aan Portugal en de Atlantische Oceaan, in het zuiden aan de Middellandse Zee en Gibraltar en in het oosten aan de regio Murcia en ook de Middellandse Zee.

De grootte en diversiteit maakt een wandelvakantie naar Andalusië een schitterende ervaring. Van de bijzondere nationale parken Sierra Nevada, Sierra de las Nieves en Doñana tot het cultureel historisch erfgoed van Alhambra in Granada. Deze regio heeft ontzettend veel te bieden.

Zo divers als het landschap en de steden zijn, zo zijn ook de wandelgebieden. Van trektochten in het hooggebergte tot eenvoudige routes door de karakteristieke, authentieke witte dorpjes van de regio. Voor ieder type wandelaar zit er wel een prachtig gebied tussen.

Beste tijd om te wandelen in Andalusië

Ga je echt voor het wandelen naar Andalusië, dan kan je bijna het hele jaar door hier wel terecht. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 °C is het hier bijna altijd lekker weer. Door die hoge temperaturen raden we je wel af om in de zomer te gaan. Zeker in de maanden juli en augustus.

In deze regio kan het in de zomermaanden dan ook ontzettend heet worden. Wandelen is dan niet alleen ontzettend zwaar, het kan ook enorm gevaarlijk zijn. In juli en augustus wordt het met gemak 37 °C graden, met regelmatig uitschieters tot boven de 45 °C. Wandelen met deze hitte zou onverstandig zijn. Het gaat niet alleen ten koste van het wandelplezier, maar kan je ook in gevaarlijke situaties brengen.

In de maanden rond juli en augustus wordt het vaak zo tussen de 28 en 33 °C. Ook nog steeds erg warm, waarbij het goed opletten is op de temperatuur van de dag. Er kunnen dan namelijk ook al flinke uitschieters bijzitten. Betere periodes om te gaan zijn begin van het voorjaar of in de herfst. Gemiddelde temperaturen van tussen de 15 en 25 °C zijn dan veelvoorkomend.