1. Home
  2. Europa
  3. Spanje
  4. Canarische Eilanden

Wandelvakantie naar de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden behoren tot de populairste vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Onder wandelaars is dit gebied wat minder bekend en populair, maar je kan hier prachtige tochten maken. Een wandelvakantie naar de Canarische Eilanden is dan ook echt een aanrader. Daarbij kan je deze trip ook ideaal combineren met de vele andere voordelen die deze eilandengroep biedt.

De eilanden behoren tot Spanje en zijn zeer divers met unieke flora en fauna per eiland. Een wandelvakantie naar de Canarische Eilanden is dan ook nooit hetzelfde. Op elk eiland ontdek je weer iets nieuws. Wil je alles weten over een wandelvakantie naar (één van de eilanden van) deze eilandengroep? Lees dan snel verder, we vertellen je er alles over!

Wandelvakantie Canarische Eilanden

Mooiste wandelvakanties naar de Canarische Eilanden

Er zijn tal van aanbieders die schitterende vakanties naar de Canarische Eilanden aanbieden. Van speciale wandelvakanties op één specifiek eiland tot reizen waarbij je meerdere eilanden bezoekt. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een reis naar één van de eilanden te boeken en van daaruit zelf je wandeltochten te plannen. De mooiste (wandel)vakanties naar de Canarische Eilanden hebben we dan ook voor je op een rij gezet. Laat je inspireren of boek direct!

Aanbieders van wandelvakanties naar de Canarische Eilanden

Zoals gezegd zijn er behoorlijk wat operators die (wandel)vakanties naar de Canarische Eilanden aanbieden. Van specialisten tot de grote, algemene operators. Stuk voor stuk bieden ze reizen aan naar de mooiste plekjes op deze eilanden.

Of je nu zelf je reis wil samenstellen of op een georganiseerde trip wil gaan, in onderstaand overzicht staan de beste reisaanbieders voor een wandelvakantie naar de Canarische Eilanden. Stuk voor stuk prettige en betrouwbare organisaties die je een onvergetelijke vakantie gaan bezorgen.

Wandelen op de Canarische Eilanden

Wandelen op de Canarische Eilanden is een schitterende ervaring. Hoewel het één eilandengroep is zijn de eilanden onderling behoorlijk verschillend. Wat de eilanden gemeen hebben is het schitterende weer. Werkelijk het hele jaar door kan je prachtig wandelen over de eilanden met aangename temperaturen en geen tot zeer weinig neerslag. Tot in december heb je warm nazomerweer en in februari begint het voorjaar al.

Kies je voor Tenerife dan kan je niet om de vulkaan El Teide heen. Dit is het middelpunt van het eiland. Veel wandeltochten omvatten dan ook deze vulkaan. Hier liggen schitterende gebieden waar je kan wandelen met ook adembenemende vergezichten.

Waterval op La Palma Canarische EilandenEen ander pareltje van deze eilandengroep is La Palma, ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd. Waar veel eilanden binnen de groep voornamelijk bestaan uit rots en zandvlaktes, een typisch vulkaanlandschap, is dat op La Palma alles behalve. Het eiland staat letterlijk in bloei. Er is ontzettend veel groen te vinden en je kan prachtige tochten maken naar onder meer de top van het eiland. Daarnaast is ook de Caldera de Taburiente een schitterende omgeving om te wandelen.

Lanzarote is ook een populair eiland om te wandelen, met name als je niet zo van het massatoerisme bent. Er zijn wat badplaatsen, maar die zijn niet zo extreem ontwikkeld als op andere eilanden. Door de regels op het eiland is er ook bijna geen hoogbouw en je kan er prachtig wandelen. Er is van alles op het eiland te doen, waaronder het bijzondere Timanfaya National Park bezoeken. Dit vulkaangebied is het best te ervaren tijdens een prachtige hike.

Tot slot het kleinste bewoonde eiland van de groep, La Gomera. Er is hier bijna geen toerisme en het landschap is er enorm groen, vergelijkbaar met La Palma. Hier kan je schitterend wandelen en voelt het soms bijna alsof je alleen op de wereld bent. De natuur is er prachtig met een schitterende kustlijn. Wel kan het hier pittig wandelen zijn, maar wat je ervoor terugkrijgt is het meer dan waard.