1. Home
  2. Europa
  3. Spanje
  4. Mallorca

Wandelvakantie naar Mallorca

Op wandelvakantie naar Mallorca? De meeste mensen denken hier niet direct aan bij dit eiland. Het staat toch vooral bekend om zon, zee en strand. Partygangers en families komen hier graag voor een welverdiende zonvakantie. Als wandeleiland staat het wat minder te boek en dat is eigenlijk hartstikke zonde. Het eiland heeft namelijk erg veel te bieden.

Mallorca heeft namelijk tal van prachtige gebieden waar je heerlijk kan wandelen en bijna niet door hebt hoe toeristisch het is. De westkust en een stukje van het noorden zijn hierbij het meest in het oog springend, maar ook de oost- en zuidkust hebben prachtige wandelgebieden. Wij nemen je mee in alles wat je moet weten over een wandelvakantie naar Mallorca!

Wandelvakantie op Mallorca

De mooiste wandelvakanties naar Mallorca

Mallorca is niet de meest populaire bestemming voor een wandelvakantie, maar des te meer als vakantie-eiland voor het bredere publiek. Qua specialisten zijn er dan ook maar enkele reizen te vinden online, maar de algemenere verblijfplaatsen bieden ook een mooie uitvalsbasis om het eiland te voet te ontdekken. De mooiste reizen en wandelvakanties naar Mallorca hebben we dan ook uitgezocht en voor je op een rij gezet.

Laat je erdoor inspireren of boek direct de reis die jou aanspreekt!

Aanbieders van wandelvakanties naar de Mallorca

Wil jij Mallorca te voet gaan ontdekken tijdens een schitterende natuur- of wandelreis? Er zijn meer dan genoeg operators die deze reizen aanbieden. Hierboven hadden we al een mooie selectie gemaakt, maar het kan natuurlijk zijn dat jouw vakantie er niet tussen zat.

De operators die een (wandel)vakantie naar Mallorca aanbieden zijn vrij divers. Van specialisten die zich echt richten op de natuur- en wandelliefhebber tot de meer algemene operators. Natuurlijk kan je er ook nog voor kiezen om zelf een huisje te boeken als uitvalsbasis voor je reizen.

Bij één van onderstaande aanbieders weet je zeker dat je met een goed en veilig gevoel kan boeken, ongeacht het type reis waar je naar op zoek bent. Hun reputaties zijn uitmuntend en zelf hebben we ook goede ervaringen met deze operators. Perfect om jouw wandelvakantie naar Mallorca te boeken!

Wandelen op Mallorca

Serra de TramuntanaMallorca is het grootste eiland van Spanje en als je buiten de toeristische hotspots gaat een prachtig wandeleiland. Met name de westkust en een stuk van de noordkust zijn echte trekpleisters voor natuurliefhebbers en hikers. Hier loopt namelijk een zeer steile kuststrook die zich kenmerkt door een azuurblauwe zee, een zachtgroen dennenbos en hoge bergpieken. De Serra de Tramuntana is een bergketen die de gehele westkust van het eiland beslaat en niet voor niets op de World Heritage lijst van UNESCO staat.

Je kan hier schitterend wandelen en je waant je even in het verleden als je de dorpjes Sóller en Valldemossa passeert. Een ander hoogtepunt van dit gebied is Cap de Formentor, oftewel Kaap Formentor. Dit is het meest noordelijke puntje van het eiland waar het Tramuntana gebergte in zee verdwijnt. Tijdens een hike of trektocht door dit gebied kan je overnachten in het onbewoonde dal van Balitx d’Avall. Een prachtige ervaring en een hoogtepunt bij een wandelvakantie naar Mallorca.

Naast het noorden en westen van het eiland zijn er ook op andere delen van het eiland prachtige wandelbestemmingen te vinden. Zo heb je in het zuidoosten ook enkele prachtige stukken rond het oude vissersdorpje Portocolom. Verder zitten er aan de oostkust ook nog enkele prachtige gebieden die een wandeling meer dan waard zijn.