1. Home
  2. Europa
  3. Duitsland
  4. Eifel

Wandelvakantie naar de Eifel

Net over de grens bij Zuid-Limburg ligt het prachtige gebied de ‘Eifel’ en loopt door langs de grens met België en Luxemburg. Dit gebied staat bekend als één van de mooiste wandelgebieden van Duitsland. Niet voor niets boeken veel wandelaars, vooral beginnend wandelaars, hier een wandelvakantie. Een wandelvakantie in de Eifel is namelijk qua intensiteit goed te doen, het ligt net over de grens en de natuur is er schitterend.

De Eifel behoort als gebied Eifel-Ardennen. Aan de zuidkant grenst dit gebied aan de Moezel en in het oosten aan de Rijn. Het hoogste punt van het gebied is de Hohe Acht, met iets minder dan 750 meter. Dit maakt gelijk duidelijk waarom dit gebied zo in trek is. De bergen zijn er redelijk, maar niet dusdanig intens. Dit maakt het een perfect gebied om lekker relaxt te wandelen. Alles weten over wandelen en wandelvakanties in de Eifel? Lees dan snel verder!

Eifel landschap

De mooiste wandelvakanties naar de Eifel

Veel wandel- en natuurreizen in Duitsland gaan naar de Eifel. Dit prachtige gebied biedt ontzettend veel mogelijkheden om schitterend te wandelen. De mooiste wandelvakanties naar de Eifel hebben wij dan ook op een rij gezet voor je. Laat je erdoor inspireren of boek direct jouw wandelvakantie naar dit schitterende gebied net over de grens!

Aanbieders van wandelvakanties naar de Eifel

Zoals gezegd zijn er tal van aanbieders die een wandelvakantie naar de Eifel aanbieden. Van operators die zich specifiek focussen op natuur- en wandelreizen tot de algemene operators die mooie weekendjes weg en andere vakanties naar dit gebied aanbieden. Voor iedere wandelaar is er wel een vakantie te vinden in deze regio.

Of je nu wil gaan voor een trektocht van plek naar plek of kiest voor een centraal punt, met één van onderstaande aanbieders. Het zijn stuk voor stuk operators waar je met een gerust hart je vakantie kan boeken. De service is er uitstekend, de reizen zijn er goed en het boeken gaat snel en veilig. Zo ga jij met een goed gevoel op pad om de Eifel te ontdekken!

Wandelen in de Eifel

Zoveel mensen, zoveel wensen en dat geldt helemaal voor wandelen in de Eifel. Gelukkig is er van alles en nog wat te doen in dit gebied. Qua wandelingen is er van alles te beleven. Niet voor niets behoren meerdere routes in dit gebied tot de mooiste wandelroutes van Duitsland. Daarnaast zit je hier ook goed voor een rijke historie en cultuur, maar ook culinaire fijnproevers kunnen hun hart hier ophalen. Verschillende mooie wijnen komen uit dit gebied. Kortom, wandelen in de Eifel is een feestje voor ieder type wandelaar.

Klein dorp aan de MoezelDe fanatieke wandelaar kan lekker de hoogte in met soms een aantal steile beklimmingen. Er liggen een aantal schitterende bergen in dit gebied met mooie vergezichten. Je kijkt uit over eeuwenoude landschappen en diepblauwe meren. Dit gebied is grotendeels gevormd door vulkanische activiteit en dat zie je terug. Dit maakt ook gelijk duidelijk waarom sommige wandelingen en tochten in dit gebied zo pittig zijn.

Wie op zoek is naar historie, cultuur en lekker eten en drinken, die zit ook goed. Zoals gezegd worden er een aantal heerlijke wijnen in deze regio gemaakt, maar ook qua eten zit je goed. Geniet van de heerlijke gerechten uit deze regio als je na een stevige wandeling terugkomt in je hotel of een goed restaurant bezoekt.

De historieliefhebbers kunnen tijdens hun vakantie naar de Eifel een bezoek aan de stad Trier niet laten schieten. Dit is namelijk de oudste stad van Duitsland. Tal van Romeinse overblijfselen tref je hier. Sowieso liggen er in dit gebied tientallen eeuwenoude dorpjes en steden, vol met historische bezienswaardigheden. Verschillende wandelroutes gaan specifiek langs deze plekken. Kortom, een waar feest voor wandelaars met een voorliefde voor historie en cultuur.