1. Home
  2. Europa
  3. Luxemburg

Wandelvakantie in Luxemburg

Luxemburg is misschien niet het eerste land waar je aan zal denken bij het boeken van een wandelvakantie, maar dit kleine landje heeft ontzettend veel te bieden. De natuur is er schitterend met ontzettend veel groen, riviertjes en rotsen. Het is een paradijs voor wandelaars met ontzettend veel goed gemarkeerde en unieke wandelroutes- en paden.

Ondanks dat het land zo klein is ligt er in totaal meer dan 5.000 kilometer aan gemarkeerd wandelpad in het land. De charmante dorpjes en vaak sprookjesachtige kastelen in het land maken het een unieke bestemming. Alles over een wandelvakantie naar Luxemburg leggen we je in dit artikel dan ook graag uit!

Wandelvakantie in Luxemburg

De mooiste wandelvakanties naar Luxemburg

Voor veel operators is Luxemburg niet het land waar ze het eerste reizen naartoe aanbieden. Toch zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om een mooie wandelvakantie naar Luxemburg te boeken. Vaak zit je hierbij ook goed bij de wat meer commerciële partijen. In 1,5 uur rijd je van noord naar zuid, dus met een vaste spot zit je vrij goed hier om het hele land te ontdekken.

Tussen de aanbieders die reizen aanbieden naar dit kleine land hebben wij de mooiste uitgezocht. Deze staan hieronder voor je op een rij. Van unieke accommodaties tot beste plekken nabij natuurgebieden. Laat je erdoor inspireren of boek direct!

Aanbieders van wandelvakanties naar Luxemburg

Natuurlijk bieden alle aanbieders meer reizen aan dan dat wij hierboven hebben uitgezocht. Zit jouw ideale reis er niet tussen? Geen nood! Bekijk snel het aanbod reizen naar Luxemburg bij onderstaande operators. Stuk voor stuk betrouwbare partijen waarbij je een heerlijke wandelvakantie kan boeken.

Onderstaande lijst met operators is vrij divers. Waar de één zich echt focus op gespecialiseerde natuur- en wandelreizen is de ander meer op het algemene toerisme gericht. Hierdoor kan je de reis samenstellen die jou het beste ligt.

Wandelen in Luxemburg

Luxemburg is een waar wandelparadijs voor iedereen die van rust en natuur houdt. De schitterende omgeving kenmerkt zich door dichtbegroeide bossen en kronkelende riviertjes. Gelegen tussen België, Frankrijk en Duitsland heeft het iets van al deze landen, zowel qua natuur als cultuur.

Doordat in het noorden het land in de Ardennen ligt merk je hier ook in de rest van het land veel van. Toch kent het niet de pittige stukken die bepaalde delen in België kunnen hebben. Het land is dan ook uitermate geschikt als bestemming voor een wandelvakantie voor beginners. Je kan rustig wennen aan enkele hoogtemeters en een vakantie hier naartoe kan je ook perfect tijdens een weekendje of midweek weg plannen.

Wat een wandelvakantie in Luxemburg zo uniek maakt is dat je bijna het hele land kan ontdekken tijdens één vakantie. In 1,5 uur ben je van noord naar zuid. Met een centrale plek ben je nooit verder dan een uurtje van je wandelbestemming. Zo kan je tijdens één vakantie diverse streken ontdekken en krijg je een mooi beeld van wat dit landje te bieden heeft.

Haff Réimech

Haff Réimech ligt in het uitsterste zuidoosten van Luxemburg, nabij Schengen. Hier komen Luxemburg, Frankrijk en Duitsland samen. Dit schitterende gebied kenmerkt zich door veel water. Het is dan ook een plek vol flora en fauna. Er leven tal van vogelssoorten. Voor de natuurliefhebber een prachtige plek.

Het gebied zelf ligt tussen de prachtige wijngaarden van Schengen en Remich. Na je wandelingen kan je hier dus ook genieten van een uniek stukje cultuur van Luxemburg.

Haff Réimech in Luxemburg

Hallerbach Tal

Het Hallerbach Tal is een klein, maar prachtig gebied op de grens met Duitsland. Het gebied is ontzettend groen en doet soms bijna mythisch aan. Het middelpunt van dit gebied zijn de ruïnes van Beaufort.

In dit gebied vind je een groot opgezet netwerk aan wandelpaden- en routes. Hierbij ga je door dichte bossen en kom je langs met mos begroeide rotsen en stenen, maar ook sprookjesachtige bruggetjes en adembenemende vergezichten.

Hallerbach Tal in Luxemburg Beaufort kasteel

Müllerthal

Het Müllerthal is het bekendste gebied in Luxemburg voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je vindt hier schitterende landschappen met kronkelende riviertjes, prachtige watervallen, unieke rotsformaties en sprookjesachtige bossen. Dit gebied wordt ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd door de unieke natuur.

Wat het Müllerthal zo bekend maakt is het Müllerthal Trail. Een wandeling van 112 kilometer over drie etappes door alles wat dit gebied te bieden heeft.

Mullerthal in Luxemburg

Natuurpark Boven-Sûre

Dit natuurpark ligt in het noordwesten van het land en wordt gekenmerkt door het stuwmeer van de Boven-Sûre. Dit meer, waaraan het park de naam dankt, ligt in het midden van het gebied. Het is tevens het grootste watergebied van het land.

Het natuurpark Boven-Sûre is een schitterend gebied om te wandelen. Er liggen tal van goed gemarkeerde wandelpaden. Daarnaast zijn er verschillende themawandelingen die je meenemen door de natuur, cultuur en historie van het gebied.

Natuurpark Boven-Sûre